Fepeval adverteix que “les àrees empresarials segueixen sense estar preparades davant situacions d’emergència”

Fepeval adverteix que “les àrees empresarials segueixen sense estar preparades davant situacions d’emergència”

Compartir

“Cada dia laborable es produeix una intervenció de serveis d’emergència en les àrees industrials de la Comunitat i encara existeixen moltes necessitats”, adverteix el gerent de FEPEVAL Diego Romá.

Quan es compleix un any de l’incendi que va arrasar cinc empreses en el Polígon Industrial Font del Gerro a Paterna i va provocar l’evacuació de més de 200, des de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL, s’adverteix que “cap de les àrees empresarials del nostre territori està suficientment preparada per a aquest tipus d’emergències”.

Diego Romà, gerent de FEPEVAL, recorda que “és un problema que ens preocupa molt, ja que cada dia laborable es produeix una intervenció per part de Bombers o de la resta de serveis d’Emergència en les àrees industrials de la Comunitat Valenciana”.

“Si bé el Parc de Proveïdors Juan Carlos I d’Almussafes és el més avançat en matèria d’emergències, a nivell general existeix un buit legal que provoca que no s’avance prou en esta matèria”, adverteixen.

Des de Fepeval es recorda que en relació als hidrants de les àrees industrials ens consta que molts Ajuntaments no compleixen amb la seua responsabilitat de revisió i manteniment de les instal·lacions i en algunes zones industrials brillen pel seu escàs nombre”. Per contra consideren des d’aquesta entitat que “existeixen exemples de bones pràctiques de les quals hem d’aprendre com el Parc Empresarial Campollano a Albacete, on podem trobar un hidrant cada 50 metres i es revisen regularment”.

Des de FEPEVAL s’incideix que en general “no existeixen Plans d’Emergència per als polígons i seguim esperant que es desenvolupen”. En aquest sentit, es matisa que “les empreses fan el seu treball i els seus plans d’emergència de portes endins, però des de l’administració està tot per fer”.

Encara que és una reivindicació molt anterior, després de l’incendi de l’empresa Indukern el 8 de febrer de 2017, representants de FEPEVAL es van reunir amb el director general d’Emergències, José María Ángel Batalla, per a analitzar el problema. També s’està a l’espera de poder tractar la qüestió amb el President de la Generalitat, Ximo Puig, ja que Emergències depèn directament de Presidència. “Encara que es van donant passos endavant i sabem que el tema preocupa a les administracions, hem de fer molt més, ja que no podem oblidar que estem parlant de la seguretat de desenes de milers d’homes i dones que treballen cada dia en els parcs industrials de la Comunitat”, indica Diego Romà.

Des de FEPEVAL, s’han mantingut contactes amb el Col·legi d’Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana, a fi de col·laborar per donar una solució a les més de 700 àrees industrials de Castelló, València i Alacant. Des de FEPEVAL s’estan creant Consells de Seguretat en determinades Àrees Industrials per a coordinar la resposta de Bombers i Cossos de Seguretat davant situacions d’emergència, però “necessitem una actuació més decidida, coordinada i regulada”, adverteixen des de Fepeval. Per a Diego Romá “és bàsic tenir tota la informació actualitzada de les empreses que estan situades en els polígons perquè els Bombers i la resta de Cossos de Seguretat sàpiguen a què s’exposen en cada moment. És el que ens estan demandant i que encara no tenim, excepte en les empreses que són de molt alt risc”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad