Juristes, empresaris i polítics coincideixen a assenyalar la necessitat d’implantar la nova Llei d’Àrees Industrials

Juristes, empresaris i polítics coincideixen a assenyalar la necessitat d’implantar la nova Llei d’Àrees Industrials

Compartir

Càmera de València i la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, Fepeval, han celebrat aquest matí una trobada per a donar a conèixer i debatre el projecte de Llei de Gestió, Modernització i promoció de les Àrees Industrials. La jornada ha estat inaugurada pel president de Càmera València, José Vicente Morata, el president de FEPEVAL, Santiago Salvador i el president de Confederació Empresarial Valenciana, Salvador Navarro.
La jornada ha analitzat la nova llei tant des del punt de vista jurídic com a través de la visió dels polítics, amb representants de tots els grups de les Corts Valencianes, i també escoltant també la veu de les àrees industrials, amb representants de diverses associacions.

El gerent de Fepeval, Diego Romá, ha fet una radiografia dels polígons de la Comunitat Valenciana, indicant que “no tenen una adequada conservació ni polítiques actives per a la seua modernització”. En aquest sentit ha considerat la nova Llei com “una oportunitat històrica per a dur-ho a terme”.

Els dos juristes que han participat en la jornada, cas del catedràtic de dret civil de la UJI, Juan Manuel Badenas, i el catedràtic de Dret Constitucional de la UV Vicente Garrido han coincidit a assenyalar que l’avantprojecte de la nova Llei d’Àrees Industrials té encaix en el marc constitucional i en l’estatut de la Comunitat Valenciana. Badenas ha considerat les Entitats de Gestió i Modernització, figura clau de la nova Llei, com una “evolució de les Entitats de Conservació que tindran la funció de col·laborar amb els ajuntaments” i ha defensat la funció “pública i social que tindran les EGM”. Per la seua banda, Vicente Garrido ha recalcat que aquestes entitats “no infringeixen el dret de propietat ni el dret d’associació” i ha recordat que la nova Llei “no eximeix a les administracions públiques

Per a analitzar la perspectiva política, moderat per Vicente Seguí, director *EUC Les Talaies d’Alacant i membre de la Comissió jurídica de *Fepeval, han intervingut els diputats Vicente Casanova (PP), Noelia Hernández (PSPV-PSOE), Teresa García Muñoz (Compromís), Antonio Woodward (Ciutadans), Josep Almeria (*Podem) i Domingo Rojo (No adscrit). Encara que amb matisos en la forma de dur-ho a terme, tots els partits polítics han coincidisc a assenyalar la necessitat de crear aquesta llei per a fomentar la competitivitat de les àrees empresarials i han reconegut que fins ara “les administracions públiques no han complit les seues obligacions”.

Finalment han intervingut gerents de diferents àrea empresarials, cas d’Ana Pardo (*AUPIM), Joaquín Ballester Asivalco), Elena Àlber (AEPIR), Manuela Pedraza (Parc Tecnològic) i Asun Roselló (La Andana), en una taula redona moderada per Manuel García Portillo, president de la Comissió d’Indústria, Energia i Medi ambient de Càmera València. Els representants de les àrees empresarials han afirmat unànimement que “les àrees empresarials millor gestionades són aquelles en les quals l’adscripció a l’ens gestor és obligatòria i amb prou faenes funcionen aquelles en les quals aquesta decisió és de tipus voluntari”.

El conseller d’Economia Sostenible de la Comunitat Valenciana, Rafael Climent, ha tancat l’acte i ha defensat que la nova Llei en tramitació respon a una reivindicació històrica del *empresariado valencià. Per a Climent, “la regulació especifica de les àrees industrials és imprescindible perquè la seua absència repercuteix negativament en la competitivitat de les nostres empreses”. El conseller ha considerat la “cooperació entre les empreses i l’administració pública com una qüestió clau per a fomentar la reindustrialització de la Comunitat”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad