Fepeval constata la normalitat en el retorn a l’activitat industrial en la Comunitat, en alguns casos superior a la de fa 15 dies

Fepeval constata la normalitat en el retorn a l’activitat industrial en la Comunitat, en alguns casos superior a la de fa 15 dies

Compartir

El retorn a l’activitat no essencial en les àrees industrials de la Comunitat s’està produint amb certa normalitat i en molts casos per damunt del nivell que existia fa 15 dies. Així s’ha constatat des de FEPEVAL, a través de les impressions que tenen els gerents de les àrees industrials i que es troben en permanent contacte amb les empreses, atenent les seues necessitats. El gerent de *Fepeval, Diego *Romá, va considerar que “la reactivació de la producció en les empreses s’està produint amb normalitat, i fins i tot en determinats casos per damunt de les expectatives que teníem i això és un bon senyal”. Des de *Fepeval es considera que “les entitats de gestió estan tenint un paper clau en el trasllat de tota la informació a les empreses i fins i tot, en molts casos, s’estan fent gestions per a *tatar d’atendre necessitats concretes, com és el cas de les màscares per a protecció dels treballadors”.

Des del Polígon Industrial Las Atalayas a Alacant, es constata que “la majoria de les empreses estan obertes, amb major activitat en els sectors de paqueteria, alimentació, articles de primera necessitat o consumibles d’informàtica”. Altres sectors com “el transport, indústria, subministraments, auxiliars d’energia i construcció, o telecomunicacions mantenen una activitat mitjana, mentre que referent a subministraments de l’automoció i tallers i serveis a botigues minoristes (servei online), parlaríem d’una activitat baixa”. El gerent de les Talaies, Vicente Seguí, comenta que “es preveu un increment gradual de l’activitat i incorporació progressiva de treballadors”. Per aquest motiu, des de les Talaies van indicar que “tenint en compte que les mesures de prevenció s’allargaran, es necessita que fluïsca el subministrament EPI’s i la informació sobre aquest material, ja que actualment es detecten manques”. A Elx Parc Empresarial, el seu gerent, Raquel Rosique, valora l’activitat entorn d’un 60% d’empreses obertes, sent les que presten serveis de logística o sanitaris les de major activitat, no així la industrial del calçat, estant tancades la major part de grans empreses d’aquest sector. En aquest cas s’estima que el percentatge de treballadors és “menor que abans de l’estat d’alarma, pel fet que les empreses obrin però amb el personal imprescindible”. Les empreses de sectors com a informàtica, desenvolupament web, venda online, excepte serveis mínims en algun cas, segueixen teletrabajando. Una cosa similar es valora des de la localitat de Villena on les empreses del sector d’alimentació, transport, construcció, telecomunicacions o fusteria metàl·lica estan en producció, però moltes fàbriques de calçat tornen a l’activitat només amb gerència i encarregats, perquè “tant el canvi de temporada, com que les botigues estiguen tancades, els ha afectat”, indiquen. També en Pla de *Vallonga, Alacant, es constata “un nivell d’activitat similar al que va haver-hi durant les primeres setmanes de l’estat d’Alarma”.

Pel que respecta a la província de València, per a la gerent de ASIMANISES i A.E. Tàctica, María Ángeles Hidalgo, “el nivell d’activitat està depenent molt del tipus d’empreses: les que són més manufactureres o artesanals estan pràcticament tancades, a les quals se’ls suma aquelles que han fet un *ERTE. D’altra banda, les que poden mantenen el teletreball, però es detecta molta preocupació per quant temps pot prolongar-se aquesta situació”. Des de l’Agrupació Comarcal d’Empresaris d’Aldaia/Alaquas, ACE, el seu gerent, Inma Jiménez, indicava que “l’activitat és similar o fins i tot major a la de fa 15 dies. Hi ha una relativa normalitat en el que té a veure amb el sector de la producció, encara que els departaments d’administració continuen fent teletreball”. La gerent de ACE posa de manifest que “existeix certa frustració per la falta de material de protecció per als treballadors i la complexitat d’obtindre-ho des de les empreses”. Per part seua, des de Font del Pitxer, es parla d’un nivell d’activitat superior al 70%, pese al tancament de l’activitat per a les empreses que realitzen serveis directes, que opten per teletreball. En el Polígon Mediterrani, la gerent de AUPIM, Ana Pardo, indicava que “l’activitat empresarial podria estimar-se entorn del 75% d’empreses obertes, encara que pel que respecta a la incorporació del personal, és limitat, perquè es dóna també un alt nivell del teletreball i les empreses que puguen estan optant per la jornada intensiva”. Finalment, des de AEMON, Associació d’Empresaris de Moncada, Alfara del Patriarca, Nàquera i Bétera, el seu president, Paco Camps, indica que “s’ha recuperat l’activitat prèvia al decret que restringia a les activitats essencials i ara estem ajudant a les empreses en la seua demanda de màscares, canalitzant les peticions a una empresa sòcia de AEMON que està col·laborant amb la distribució d’aquesta mena de material de protecció”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad