Fepeval demana al Conseller Climent un esforç de la Generalitat per a donar suport a la reactivació de les empreses de les àrees industrials

Fepeval demana al Conseller Climent un esforç de la Generalitat per a donar suport a la reactivació de les empreses de les àrees industrials

Compartir

El comité executiu de Fepeval, encapçalat pel seu president Santiago Salvador, ha mantingut hui una reunió per videoconferència amb el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent. La trobada s’ha desenvolupat en un to molt cordial, de mútua comprensió davant la complicada situació que es travessa derivada de la crisi sanitària del Covid-19 i amb l’objectiu comú de treballar per a reforçar el teixit empresarial de les àrees industrials.

Des de Fepeval s’ha insistit que l’entitat desitja col·laborar i fer costat a la Conselleria d’Economia Sostenible en aquesta crisi, oferint la seua capacitat de comunicació a través de les 41 entitats federades i 150 àrees industrials de la Comunitat Valenciana que representa. “Des de FEPEVAL estem oberts a dialogar i cooperar amb lleialtat institucional”, va incidir el seu president, Santiago Salvador.

Fepeval ha mostrat la seua preocupació davant la possibilitat que no s’emporten a execució les ajudes d’IVACE per a inversions en les àrees industrials compromeses per a 2020. Des de Fepeval s’insta a la Generalitat Valenciana que es mantinga la partida prevista de 27 milions d’euros, ja que “en aquest moment és imprescindible un suport decidit a la indústria valenciana, que s’ha vist molt perjudicada per aquesta crisi, necessitem més que mai avançar cap a unes àrees empresarials modernes i competivas, preparades per al desafiament de la indústria 4.0” va apuntar Salvador.  Des de Fepeval s’és coneixedor que la voluntat del Conseller Climent és que es mantinguen, ja que aquestes ajudes van ser en el seu moment una aposta de la pròpia Conselleria que ell dirigeix. Per això, siga com siga la decisió final de la Generalitat, des de FEPEVAL se sol·licita que es consideren les inversions que ja s’estan fent en 2020 per alguns ajuntaments i que qualsevol variació de les quanties es tinguen en compte en les nova convocatòria d’ajudes per a 2021.

Seguint amb l’esperit de col·laboració recíproca entre entitats, des de FEPEVAL s’ha manifestat la voluntat de realitzar algunes aportacions a la Guia pràctica de mesures per a parcs empresarials sense virus de l’IVACE. Per a FEPEVAL, es tracta d’un document que es pot enriquir a través de l’àmplia experiència dels gerents de les àrees empresarials i per a això realitzarà una sèrie de propostes.

Altres assumptes tractats durant la reunió han sigut la necessitat d’incidir en la seguretat sanitària per a treballadors/as, a través del repartiment de màscares, instal·lació de mampares i dotació de EPIs per a tots els treballadors de les àrees industrials, així com el desenvolupament de protocols de desinfecció en els polígons. Durant la reunió s’ha posat de manifest que aquesta és una labor compartida, competència de la Conselleria de *Sanitat i responsabilitat de les empreses.

*FEPEVAL també ha sol·licitat informació sobre la proposta de la Conselleria de Sanitat de sol·licitar un certificat acreditatiu de l’estat de salut als treballadors per a la seua volta al seu lloc de treball. Des de Fepeval s’ha demanat informació sobre com es realitzarà i s’ha suggerit que tinguen prioritat els treballadors de la indústria, els serveis de la qual s’han de prestar de manera presencial, posposant a aquells que puguen continuar amb teletreball. També s’ha reclamat des de FEPEVAL informació sobre les ajudes de la Conselleria del “dia després”, a més de preguntar què ocorrerà amb línies com la de les associacions comarcals i entitats gestores d’àrees industrials. En aquest últim cas Climent ha informat que aquestes ajudes es convocaran, per la qual cosa des de FEPEVAL es va suggerit que que es contemplen  ajudes a teletreball per a les entitats gestores d’àrees empresarials.

Finalment, FEPEVAL ha mostrat el seu disgust per la retirada de les ajudes a la competitivitat de les Pimes, cancel·lada per Resolució de 31 de Març, sent aquesta una ajuda amb la qual comptaven moltes empreses per a les seues inversions en actius productius, i la documentació dels quals ja havien presentat oportunament. Des de *Fepeval s’ha recalcat que “aquest tipus d’ajudes són ara més importants que mai” i s’ha recordat que “la recuperació de les empreses serà clau per a la dinamització general de l’economia valenciana i per això ha de vindre acompanyada d’una decidida dotació pressupostària per part de la Generalitat”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad