L’ivace inverteix més de 38 milions d’euros per a millorar i modernitzar 111 àrees industrials de la província d’Alacant

L’ivace inverteix més de 38 milions d’euros per a millorar i modernitzar 111 àrees industrials de la província d’Alacant

Compartir

L’Ivace ha concedit un total de 38,18 milions d’euros per a millorar i fer més atractius i competitius 111 polígons industrials de 56 municipis i nou comarques de la província d’Alacant. Aquesta important inversió s’ha produït en el període 2017-2021 mitjançant les ajudes directes, (de fins al 100%), dirigides als ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a subvencionar les actuacions de millora i modernització dels parcs empresarials. (2-1-22)

Unes subvencions que l’Ivace va llançar en 2017 per primera vegada en democràcia i que, any rere any mitjançant successives convocatòries, estan beneficiant als polígons industrials d’Alacant. Així mateix, s’han consolidat com un instrument clau per a dinamitzar i revaloritzar les àrees industrials alacantines.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que gràcies a elles, “els parcs empresarials de la província estan experimentant un canvi molt important i ara ofereixen una activitat industrial de major qualitat, més qualificada i competitiva, deixant arrere la falta d’aposta i d’inversió en ells per a convertir-se en espais d’actuació preferent”.

Així mateix, ha subratllat la importància d’aquestes subvencions ja que “a majors serveis, infraestructures i qualitat en les àrees industrials, millora la implantació d’empreses i pimes, així com la productivitat de les ja instal·lades i afavoreix la creació d’ocupació sostenible i de qualitat”.

De la mateixa manera, ha assenyalat que han millorat notablement la salut dels polígons de la província d’Alacant que tenen una imatge renovada, major seguretat, millor il·luminació i senyalització dels carrers i del trànsit, millors infraestructures i serveis, nous accessos sostenibles com el carril bici o recorreguts biosaludables i millors vials i voreres. “Sens dubte- ha afegit- la millor targeta de presentació per a atraure la instal·lació de noves empreses i contribuir així a la recuperació de l’economia marcada per la crisi derivada de la COVID-19”.

“Aquestes ajudes- ha continuat- són un clar exemple de l’aposta decidida de l’Ivace i de la Conselleria d’Economia Sostenible pels sectors productius i per la indústria, alhora que contribueixen a consolidar el procés de reindustrialització del nostre territori, actuen com a instrument dinamitzador de l’ocupació i són espais clau per a l’economia de municipis i comarques”.

Climent ha avançat que els parcs empresarials de la província d’Alacant podran continuar beneficiant-se de les subvencions de l’Ivace a través d’una nova convocatòria d’ajudes que es publicarà pròximament.

Comarques i municipis

A més, aquestes subvencions han permés vertebrar el territori arribant a diferents municipis i comarques. A la província d’Alacant les àrees industrials que s’han beneficiat de les actuacions de millora i modernització pertanyen a les comarques del Baix Segura, el Comtat, l’Alcoià, l’Alt Vinalopó, el Baix Vinalopó, Mitjà Vinalopó, la Marina Alta, la Marina Baixa i l’Alacantí.

Els municipis beneficiats han sigut Formentera del Segura, San Isidro, Bigastro, Dolores, Benejússer, Rojales, Orihuela, Daya Nueva, Jacarilla, Algorfa, Los Montesinos, Almoradí, Albatera, Guardamar del Segura, San Miguel de Salinas, Benijófar, Catral, Cox, Rafal, Cocentaina, Muro de Alcoi, l’Alqueria d’Asnar, Beniarrés, Gaianes, Alcoi, Onil, Ibi, Castalla, Banyeres de Mariola, Beneixama, Biar, Salinas i Villena.

Així mateix, les ajudes han arribat als polígons de Crevillent, Elx, Aspe, Elda, Monforte del Cid, Novelda, Monòver, Petrer, Hondón de las Nieves, Pinoso, Beniarbeig, Benissa, Dénia, Ondara, Pedreguer, Pego, Finestrat, La Nucia, Polop, la Vila Joiosa, Alacant, Xixona i Agost.

Principals actuacions

Entre les principals actuacions subvencionades destaca la vigilància a través de circuit tancat de TV connectat a Policia Local, millora viària i de zones verdes, obra civil per a implantació de fibra òptica, senyalització horitzontal i vertical del trànsit, millora del sanejament d’aigües residuals, instal·lació de depuradora, carril bici, recorreguts biosaludables i ecoparc. Així com creació de pàgina web i millora de l’enllumenat públic mitjançant energies renovables.

Comercialització i Mapa Sòl Industrial

Aquestes ajudes es complementen amb altres accions en matèria de sòl industrial posades en marxa per l’Ivace com la comercialització del Parc Empresarial L’Espartal III de Xixona que compta amb atractives condicions i preus competitius per a la instal·lació de nous projectes empresarials i el termini dels quals per a la presentació de sol·licituds finalitza el pròxim 15 de març de 2022, o els treballs ja iniciats per a l’ampliació del Parc Empresarial El Maigmó de Tibi que permetrà donar resposta a la demanda de sòl industrial de qualitat per part del sector empresarial.

També cal recordar la posada en marxa del Mapa de Sòl Industrial que permet a les empreses i als inversors seleccionar el sòl industrial del seu interés en la província i que compta amb informació de 165 àrees industrials de 70 municipis d’Alacant.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad