L’IVACE convoca ajudes per valor de més de 37 milions d’euros per a la millora de polígons industrials de la Comunitat en 2022

L’IVACE convoca ajudes per valor de més de 37 milions d’euros per a la millora de polígons industrials de la Comunitat en 2022

Compartir

L’Ivace ha convocat noves subvencions destinades a la millora de polígons industrials de la Comunitat Valenciana en 2022. La convocatòria d’ajudes s’ha publicat aquest dimecres 26 de gener en el DOGV, compta amb un pressupost inicial de 37.420.000 euros, la qual cosa suposa la major inversió realitzada fins al moment i un increment del 9% respecte a 2021. Està dividida en dues línies d’actuació: una per a les localitats en risc de despoblació dotada amb dos milions d’euros, i una altra de 35,42 milions d’euros per a la resta de municipis.(26-1-22)

Està dirigida a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana i contempla la subvenció de fins al 100% dels projectes d’inversió per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en els polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics.

Així mateix, les subvencions són per a projectes i/o actuacions anuals, executables en l’exercici 2022, és a dir, els projectes podran haver-se iniciat abans de la presentació de la sol·licitud d’ajuda, però només seran subvencionables els treballs realitzats des de l’1 de gener de 2022 fins al 31 de desembre de 2022.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent ha subratllat l’important esforç inversor que des de 2017 “estem realitzant per a situar a les àrees empresarials en el lloc que els correspon, dotant-les de millors accessos, infraestructures i serveis perquè continuen sent espais altament competitius i qualificats, i renovant la seua imatge per a atraure la implantació de nous projectes que generen ocupació sostenible i de qualitat”.

“Aquestes ajudes- ha continuat- beneficien directament a les empreses ja instal·lades, milloren la qualitat de vida dels seus treballadors i treballadores, i també de la ciutadania i les persones usuàries dels polígons”.

De la mateixa manera, ha recordat que continuen sent una important eina per a fer front a la despoblació que afecta especialment les zones rurals de la Comunitat Valenciana, ja que per segon any consecutiu compta amb una línia específica per a la millora de les àrees industrials dels municipis en risc de despoblació.

Mapa de Sòl Industrial

L’ordre d’ajudes incorpora com a requisit en les actuacions dirigides a la millora dels polígons industrials que el sòl per al qual se sol·licita la subvenció estiga incorporat al Mapa de Sòl Industrial de la Comunitat que gestiona l’Ivace.

Es tracta d’una eina en línia clau per a localitzar sòl industrial disponible a Castelló, València i Alacant, per a la promoció de les àrees empresarials i l’atracció d’inversors.

Actuacions subvencionables

Entre les noves actuacions subvencionables destaca l’obra civil per a la portada total o parcial al polígon de serveis com a energia elèctrica, gas, fibra òptica, telecomunicacions i aigua que permetrà donar un major subministrament a les empreses, i la construcció de grans infraestructures que beneficien a l’àrea industrial com un baixador ferroviari, ponts o creació de vials d’accés al parc empresarial.

També se subvencionarà l’adquisició de terrenys confrontants a l’àrea industrial per a l’ampliació de viaris, zones verdes, aparcaments, accessos, amb la finalitat de superar en un 5% o més els estàndards exigits en la normativa urbanística, així com la implantació en el polígon o en terrenys confrontants d’estació de servei, centre polivalent, servei de correus, oficines bancàries, instal·lacions per a la pràctica esportiva, centre d’educació infantil, hotel i servei de salut i restauració.

De la mateixa manera s’inclou la millora en el subministrament elèctric tant en mitjana com en baixa tensió, així com generació d’energia renovable per a tot el polígon, la implantació d’algun sistema que permeta la identificació correcta dels codis LER (Llista Europea de Residus) dels residus generats, la creació d’un cens d’empreses de les àrees industrials, l’eixample dels vials i pàrquing de camions.

L’adequació de marquesines per a les parades d’autobús dins del polígon industrial o en un radi de 300 metres i la creació o millora de zona/punts de recàrrega de vehicles elèctrics dins del parc empresarial (incloses bicicletes elèctriques i patinets elèctrics) són també algunes de les noves actuacions.

Així mateix, s’ampliaran altres actuacions ja existents com l’obra civil que permeta la implantació de fibra òptica i altres serveis o infraestructures susceptibles de ser cablejades, increment d’hidrants i millora del sistema de proveïment d’aigua contra incendis, directori d’empreses i serveis, adaptació de vials i senyalística i sistema de recollida d’aigües pluvials.

Presentació sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà el dijous 27 de gener de 2022 i finalitzarà el 21 de febrer de 2022.

La tramitació tant de la sol·licitud, com en general del procediment, serà electrònica i requerirà que l’entitat sol·licitant dispose durant totes les fases del procediment de certificat de representant d’entitat emés per l’Autoritat de Certificació de la Comunitat Valenciana, o per qualsevol entitat reconeguda en la Llista de confiança de prestadors de serveis de certificació establits a Espanya, publicada en la seu electrònica del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad