Fepeval adverteix de la necessitat d’avançar en la realització de Planes de Seguretat Integral i protocols per a evitar riscos en incendis

Fepeval adverteix de la necessitat d’avançar en la realització de Planes de Seguretat Integral i protocols per a evitar riscos en incendis

Compartir

Després de l’incendi esdevingut la passada setmana en el polígon La Cova de Manises, en el qual es van veure afectades un total de nou naus i magatzems, des de Fepeval es torna a posar l’accent en la necessitat de desenvolupar Planes de Seguretat Integral que permeten valorar les amenaces existents en les diferents àrees industrials, així com els protocols d’actuació i mesures per reduir el risc.

El gerent de Fepeval, Diego Romá, recorda que “la setmana passada va ser a Manises i fa un parell de mesos vam tenir un altre a Rafelbunyol, però cada dia, malgrat l’excel·lent labor del Cos de Bombers, estem exposats a una sèrie de riscos que han de tenir-se en compte per a poder actuar de la manera més diligent possible”. Des de Fepeval recorden que “és bàsic tenir tota la informació actualitzada de les empreses que estan situades en els polígons perquè els Bombers i la resta de Cossos de Seguretat sàpien a què s’exposen a cada moment. Aquesta és una informació que ha d’incloure’s en els Planes de Seguretat Industrial, cosa que ens estan demandant però que encara no tenim, excepte en les empreses que són de molt alt risc”, afig Romá.

En aquest sentit, el responsable de seguretat de Fepeval, Antonio Molina, recorda que “des de Fepeval hem creat una Comissió de Seguretat en el qual s’analitzen els incendis que es produeixen així com les accions que cal desenvolupar”. Des d’aquesta comissió es va a desenvolupar una Plataforma Digital perquè els Cossos i Forces de Seguretat que intervenen en situacions d’emergència disposen de tota la informació necessària. Com a complement a aquesta plataforma digital, es pretén posar en funcionament un Centre de Gestió d’Incidències 24/7, que servisca per a atendre qualsevol dubte davant una situació d’emergencia en un àrea industrial, així com reportar qualsevol avís i engegar els protocols d’actuació necessaris.

Els Planes de Seguretat Industrial, protocols que Fepeval ve reivindicant des de fa anys, suposen un estudi i valoració de totes les amenaces i riscos que poden existir tenint en compte la singularitat específica de cada àrea empresarial. No solament es tracta de plans per a actuar davant contingències com a incendis, sinó que es desenvolupen en funció de l’anàlisi prèvia que es faça de la zona i pot abastar amenaces com inundabilitad, robatoris, seguretat vial o vandalisme entre uns altres. Una vegada estudiats cadascun d’aquests riscos associats al context específic de la zona industrial, es desenvolupen els pertinents plans d’acció estratègics per a cadascuna d’aquestes amenaces.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad