Albuixec i Massalfassar sufragaran el Pla de Seguretat Integral del Polígon del Mediterrani

Albuixec i Massalfassar sufragaran el Pla de Seguretat Integral del Polígon del Mediterrani

Compartir

El Polígon del Mediterrani, situat en els municipis d’Albuixec i Massalfassar, comptarà en uns mesos amb un Pla de Seguretat Integral. Jose Vicente Andreu Castelló, alcalde d’Albuixec i Carles Fontestad Muñoz, alcalde de Massalfassar, van signar recentment el contracte amb l’empresa responsable de l’actuació en presència de Antoni Molina, responsable de Seguretat de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, Fepeval, Fran Izquierdo de l’empresa Segurinter i la gerent de AUPIM, Ana Pardo. El cost de l’actuació serà sufragat pels Ajuntaments, mentre que AUPIM desenvoluparà les labors de coordinació amb les empreses per a l’obtenció de la informació necessària per a l’actuació.

En el cas del Polígon del Mediterrani, parlem d’un dels enclavaments empresarials més importants de l’àrea metropolitana de València, de tipus multisectorial i amb més d’un centenar d’empreses instal·lades. La gerent de AUPIM, Ana Pardo, va recordar que “aquesta actuació és una de les demandes més importants que ens feien els empresaris des de fa molt temps”. Marró indica que “la possibilitat de dur-ho a terme ha sigut molt ben rebuda per les empreses perquè són conscients que d’aquesta manera s’incrementa el valor del conjunt del polígon i especialment es reforça la seguretat dels treballadors i dels béns existents en el Polígon del Mediterrani”.

El desenvolupament d’aquest tipus de documents, que analitzen les condicions de seguretat de les àrees empresarials des d’un punt de vista global, és una de les principals preocupacions i reivindicacions que realitza Fepeval. Els Plans de Seguretat Industrial suposen un estudi i valoració de totes les amenaces i riscos que poden existir, tenint en compte la singularitat específica de cada àrea empresarial. No solament es tracta de plans per a actuar davant contingències com a incendis, sinó que es desenvolupen en funció de l’anàlisi prèvia que es faça de la zona i pot abastar amenaces com a inundabilitat, robatoris, seguretat viària o vandalisme entre altres. Una vegada estudiats cadascun d’aquests riscos es desenvolupen els pertinents plans d’acció estratègics per a cadascuna d’aquestes amenaces. El Pla de seguretat és el primer pas, després es desenvolupa un Cens d’Empreses per a la seguretat contra incendis i des de FEPEVAL es pretén posar en marxa la plataforma de seguretat on podran accedir Bombers i Cossos i Forces de Seguretat, per a ser més eficients en les seues intervencions.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad