València Parc Tecnològic desenvolupa el seu Pla de Seguretat Integral que cataloga tots els riscos i amenaces en l’àrea empresarial

València Parc Tecnològic desenvolupa el seu Pla de Seguretat Integral que cataloga tots els riscos i amenaces en l’àrea empresarial

Compartir

El document valora tot tipus de situacions que podrien posar en perill el normal funcionament de les empreses i la salut de les persones. Encara que estableix un nivell de riscos “molt reduït” en el còmput global, estableix mesures correctores per a la millora de cadascun dels aspectes analitzats.

L’entitat de conservació del Parc Tecnològic té ultimat ja el seu Pla de Seguretat Integral, sent una de les primeres àrees empresarials de la Comunitat Valenciana que compta amb aquest document. Finançat per l’Ajuntament de Paterna i elaborat per l’empresa especialitzada Segurinter, el Pla de Seguretat Integral és un estudi minuciós de les diferents amenaces i possibilitats de millora per a la seguretat del parc.

El document identifica totes les possibles amenaces i les classifica per la seua probabilitat de risc, analitzant les infraestructures i serveis que ajuden la resposta davant aquestes amenaces. S’han detallat cadascuna de les infraestructures viàries, des de les internes als accessos, així com el tipus d’empreses instal·lades i els seus riscos potencials. També es detalla als responsables de seguretat de cadascuna d’elles i els temps de resposta dels diferents cossos que intervindrien en una potencial emergència, des de Policia Local, a Nacional, Guàrdia Civil, Bombers i Serveis Sanitaris, temps que oscil·len entre els 9 i 12 minuts.

D’altra banda, s’ha realitzat una estimació dels béns del parc, concloent que els 156 edificis alberguen uns 5 milions d’euros de continent estimats de mitjana, sent per tant de 780 milions d’euros la valoració immobiliària. Pel que respecta a la catalogació i valoració de les instal·lacions i recintes comuns, situats en l’àrea industrial exposats a possibles amenaces, la xifra ascendiria a 300 milions d’euros. També es comptabilitzen béns per valor de 200 milions d’euros situats en l’àrea industrial, que no són propietat de les seues empreses, però que es troben temporalment al Parc Tecnològic.

S’han valorat diferents amenaces que, per remotes que semblen, poden originar en les empreses la interrupció de les activitats desenvolupades, danys en les instal·lacions, en les infraestructures i en l’immoble. Algunes d’elles són: sismes, gota freda, inundacions, calamarsa i llamps per tempesta elèctrica. També s’han valorat amenaces de tipus biològic com a virus, bacteris, plagues o epidèmies; de tipus tecnològic com a incendis, explosió química, fuites radioactives, transport de mercaderies perilloses o sabotatge informàtic. Finalment, en l’avaluació de riscos, s’han inclòs unes altres per causes derivades d’activitats empresarials o per propis incivisme social, cas de robatoris, atracaments, fraus, agressions o fins i tot atemptats.

De totes les amenaces valorades, s’ha detallat incendi, intrusió, atracament, actes vandàlics, seguretat viària i inundacions com aquelles a les quals es desenvoluparan estudis detallats. Per exemple, davant el risc d’incendis, es valorarà la instal·lació de nous sistemes exteriors d’hidrants o el desenvolupament de plans d’autoprotecció. Pel que respecta a inundacions, s’ha localitzat la zona de major risc en la zona Sud, limitant amb l’autovia. Per a un altre tipus de riscos, com a atracaments, intrusió o de tipus vandàlic, es revisen els protocols amb forces i cossos de seguretat de l’Estat i Policia Local, així com l’ús d’Apps i altres eines que faciliten la detecció d’individus sospitosos, com Alertcops.

En general, tots els riscos estudiats en el cas del Parc Tecnològic, s’han categoritzat com a reduïbles i evitables, i en un còmput global, tenint en compte els actuals mitjans en l’àrea industrial, la percepció de la classe de risc de les diferents amenaces es cataloguen com “Molt Reduït”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad