ASOCREVA i Ajuntament de Riba-roja valoren mesures per a la millora de la mobilitat, seguretat, neteja i formació en les àrees empresarials

ASOCREVA i Ajuntament de Riba-roja valoren mesures per a la millora de la mobilitat, seguretat, neteja i formació en les àrees empresarials

Compartir

Divendres passat 7 de juny va tindre lloc una reunió entre l’Associació d’Empresaris de La Reva, ASOCREVA, representada pel seu president Salvador Beneyto i el gerent Carlos Peinado, i l’Ajuntament de Riba-roja, encapçalat pel recentment reelegit alcalde Robert Raga, el regidor de polígons, José A. Hernández i el responsable tècnic municipal, Salvador Tomás. Asocreva porta quasi 20 anys col·laborant amb l’Ajuntament en la conservació i millora de La Reva.

En paraules de Carlos Peinado, gerent de ASOCREVA “la reunió pretenia continuar amb el bon clima de col·laboració de la nostra associació amb l’Ajuntament, donant trasllat dels principals demandes que des de la nostra àrea industrial ens fa arribar l’empresariat”.

El primer tema que es va abordar va ser la millora dels accessos, la principal preocupació que traslladen les empreses. Des de l’Ajuntament es va informar de les últimes novetats sobre la nova eixida a l’A3 a través del futur pont de Masia Baló. El Ministeri de Foment ha sol·licitat un estudi de mobilitat i trànsit de l’àrea empresarial donant per acceptat el projecte tècnic que en el seu moment va presentar l’urbanitzador. En relació als terminis, la idea és intentar licitar l’obra aquest mateix any, de cara al seu inici el pròxim exercici, estimant-se un termini d’execució de 15 a 18 mesos. Des de l’Ajuntament es van comprometre a fer arribar, tan prompte com siga possible, un full de ruta detallant els passos a seguir.

Afegit a aquest importantíssima obra, es recalca des de ASOCREVA la necessitat de buscar millores per a pal·liar les llargues cues de trànsit que, al matí, es generen en l’accés a aquest àrea industrial. Es va comentar la necessitat d’obrir un nou accés al Sector 13 des de la via de servei que ve des de València, comprometent-se l’Alcalde a tractar el tema amb el responsable del Ministeri de Foment per a veure si tècnicament és viable. Es comenta també la problemàtica del trànsit que arriba des del polígon de Loriguilla, recalcant la necessitat que aquesta àrea dispose d’accessos propis per a evitar congestionar el polígon de La Reva.

Un segon tema abordat és la necessitat de comptar amb un pla de seguretat integral en el qual s’avaluen els principals riscos de l’àrea industrial, les possibles millores a desenvolupar i la coordinació de les respostes amb els serveis d’emergència. L’Ajuntament es va comprometre al fet que, una vegada s’aprove el pressupost municipal, es contractarà a una empresa per a la confecció d’aquest document.

Una altra qüestió que es va plantejar és la necessitat de realitzar campanyes de conscienciació per a evitar que els polígons es convertisquen en abocadors, sent necessària la instal·lació de zones o punts «nets» amb un model de col·laboració públic-privada en la gestió d’aquests residus. L’Ajuntament es compromet a estudiar la qüestió i tractar les possibles actuacions a realitzar en pròximes reunions.

Finalment es va comentar la predisposició des de ASOCREVA a realitzar jornades conjuntes amb l’Ajuntament que siguen d’interés a l’empresariat. Unit a això, s’explica la necessitat de col·laboració en accions formatives de tal forma que les empreses es puguen beneficiar millorant la qualificació dels seus treballadors i al mateix temps els aturats de Riba-roja puguen fer pràctiques en les empreses.
Finalment, des de ASOCREVA es va voler recalcar la total predisposició a col·laborar amb l’Ajuntament “per a millorar la nostra àrea industrial”, oferint-se a continuar mantenint contactes regulars “per a implementar les accions i demandes que ens trasllada l’empresariat”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad