Fepeval destaca l’esforç de les àrees empresarials per mantindre la normalitat en l’activitat industrial

Fepeval destaca l’esforç de les àrees empresarials per mantindre la normalitat en l’activitat industrial

Compartir

L’existència d’Associacions d’Empresaris organitzades i amb personal específic per a atendre els empresaris dels seus respectius polígons està suposant una gran diferència a l’hora d’afrontar una situació com la provocada pel *Covid-19. Des de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL, es destaca que “des de les associacions i entitats gestores d’àrees *industriales s’està fent un esforç per contribuir a la normalitat de l’activitat industrial en un moment tan difícil, remetent tota informació que puga ser útil, responent dubtes i fins i tot fent recomanacions”. Diego Romá, gerent de FEPEVAL, afig que “els gerents i presidents segueixen al peu del canó en un moment complicat, ja siga presencialment o a través de via telemàtica, però atenent les necessitats de les empreses”.

En aquest sentit, *FEPEVAL, a través dels gerents de les àrees empresarials federades viu en directe com està afectant els parcs empresarials l’estat d’alarma provocat pel *coronavirus. Segons el parer dels gerents i presidents consultats, l’adaptació al teletreball s’està desenvolupant en la mesura que siga possible. El sector logístic manté l’activitat en un percentatge bastant alt, com també l’agroalimentari, mentre que les empreses que enfoquen els seus serveis a l’hostaleria o a la celebració d’esdeveniments s’estan veient perjudicades. El president de FEPEVAL, Santiago Salvador, recalca que “l’esforç que estan fent moltes empreses per mantindre l’activitat és gran i digne de tot elogi, i des de les associacions gestores d’àrees industrials de tractem de recolzar-los i donar-los suport en la mesura de les nostres possibilitats”.

Des de l’Associació d’Empresaris del Polígon Industrial Cotes *Baixes d’Alcoi, Ramón Juan Sanchis, indicava que “moltes empreses mantenen la seua activitat, en la mesura de les seues possibilitats, però el moviment de vehicles en aquesta àrea empresarial s’ha reduït a la meitat. Hi ha certa preocupació pel fet que proveïdors puguen estar veient compromesos enviaments i si això s’allarga pot suposar problemes en el subministrament de material necessari per a l’activitat d’algunes empreses”. Per part seua, Isabel Martínez, de l’Associació Empresarial del Polígon Industrial de Sant Vicent del Raspeig indica que “amb el transcurs de la setmana s’està apreciant una reducció de l’activitat o almenys del moviment de vehicles en l’àrea empresarial, que actualment podem estimar en un descens del 30%. En alguns casos es deu al teletreball però també sabem que per a altres empreses aquesta no és una opció i algunes estan parant l’activitat”.

El president de l’Associació de Comerços i Empreses de Sedaví, German García, indica que “ací moltes empreses han pogut optar pel teletreball, de manera que la reducció de l’activitat en l’àrea industrial està sent important Les empreses d’alimentació es mantenen produint, però, tots els que han pogut han enviat al seu personal a treballar des de casa. Aquest fet, unit al tancament de bars, restaurants i comerços, suposa que l’activitat ací és baixa”. Asun Roselló, gerent de l’Associació Empresarial L’Andana, indicava que “des de dilluns passat s’està observant com les empreses van augmentant les seues restriccions al personal alié a l’empresa. Han tancat l’atenció al públic i a poc a poc van organitzant-se per a mantindre el menor personal possible en les empreses fomentant el teletreball. Fins al moment la producció es manté, però a poc a poc es va limitant”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad