Asivalco ressalta el gran esforç dels seus associats per mantindre la normalitat en l’activitat empresarial en 2020

Asivalco ressalta el gran esforç dels seus associats per mantindre la normalitat en l’activitat empresarial en 2020

Compartir

En un any extraordinari com està sent 2020 les xifres d’activitat i incidències en Font del Gerro destaquen per una certa normalitat en relació amb anys anteriors. Superats ja els huit primers mesos de 2020, i estant els cinc últims marcats per la crisi provocada per l’epidèmia de la Covid, des de l’Associació d’Empresaris de Font del Gerro, Asivalco, es destaca “el gran esforç que està fent el sector empresarial per mantindre la normalitat i l’activitat productiva malgrat les complicacions dels temps que estem vivint”.

El principal indicador és que Font del Gerro manté en 2020 el cartell de “ple tècnic” en l’àrea empresarial. La relació entre altes i baixes d’empreses instal·lades des de gener a setembre és de 10 altes per 13 baixes, la qual cosa en un polígon amb més de 450 empreses no suposa una variació extraordinària. De fet, és la mateixa xifra d’altes i baixes amb què va finalitzar tot el període 2019.

On si s’ha viscut una paralització important és en la celebració de cursos, seminaris i presentacions en les instal·lacions de Asivalco en aquests primers huit mesos. Si bé de gener a setembre de 2019 es van celebrar 61 activitats en les instal·lacions, en 2020 només han pogut celebrar-se 14 fins al present mes i 13 d’elles es van desenvolupar des de gener a març, a causa de les restriccions i recomanacions sanitàries, substituint-se les trobades presencials per videoconferències. No obstant això, està previst recuperar sessions presencials dels cursos d’anglés per a treballadors i empresaris a partir del mes d’octubre.

També la gestió de l’entitat ha hagut d’adaptar-se a la necessitat de les empreses de rebre informació, multiplicant l’enviament de documentació online. S’ha mantingut l’activitat de transmetre a l’Ajuntament o entitat responsable qualsevol problema reportat al parc. En concret s’han detectat un total de 85 incidències de les quals s’ha donat part i en particular s’han enviat 25 instàncies a l’Ajuntament. Referent al manteniment del parc empresarial cal destacar que s’ha mantingut completament la labor de la brigada de Asivalco.

Pel que respecta a la seguretat, les estadístiques reflecteixen un nivell d’incidències similar a l’any anterior, amb tot just una temptativa de robatori en empreses en els primers 8 mesos del 2020. Sí s’han produït algunes incidències de furts o fins i tot robatoris en camions aparcats en la via pública, havent sigut en diversos casos avortats pel servei de vigilància del parc, que en 2020 ha posat a un total de 60 individus a disposició policial, després de ser sorpresos perpetrant un delicte o en actitud sospitosa i no poder justificar de manera coherent la seua presència en l’àrea empresarial.

Finalment, en aquest 2020 cal destacar l’estalvi energètic que està suposant la instal·lació de la planta fotovoltaica en la coberta de la seu de Asivalco, amb un percentatge d’autoconsum elèctric que se situa entorn del 44%.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad