Les àrees empresarials d’Alacant i la Universitat llancen el projecte AE20L per al seu desenvolupament i posicionament a nivell europeu

Les àrees empresarials d’Alacant i la Universitat llancen el projecte AE20L per al seu desenvolupament i posicionament a nivell europeu

Compartir

El passat dia 10 de setembre en l’Àrea empresarial Canastell de Sant Vicent es van reunir els Àrees industrials més importants de la província amb  l’objectiu de sumar forces i desenvolupar El “Pla de competitivitat de la plataforma empresarial de la província d’Alacant mitjançant successives fases amb horitzó 2050”, fruit de l’acord subscrit entre FEPEVAL i Arts Innovatio de la Universitat d’Alacant.

Juan Gran, president de la AEPI (Associació Empresarial de Polígons Industrials de Sant Vicent del Raspeig), amfitrió de l’esdeveniment; Vicente Seguí, vicepresident de FEPEVAL i director de l’entitat de gestió de Las Atalayas; i Juan Manuel García Chamizo, catedràtic i director de la Unitat Científica d’Innovació Empresarial de la AVI (Agència Valenciana de la Innovació) en la UA, la UCIE Ars Innovatio, van oficiar com a ponents d’aquest projecte encarregat per FEPEVAL a l’equip del professor García Chamizo.

A la reunió van assistir les següents àrees industrials o empresarials: les situades a Alacant, Olga Francés, gerent de de el Parc Científic de la Universitat d’Alacant; Rufino Selva, director adjunt de Districte Digital (SPTCV), Luis Rodríguez, secretari general de FEMPA, en representació de l’àrea Industrial de *Aguamarga; Juan José García, CEO de l’empresa APOL-ANA  en representació del P.I. Pla de l’Espartar. A més de les ja esmentades de Las Atalayas i AEPI de Sant Vicent del Raspeig.

Des d’Elx van assistir Raquel Rosique, directora del EUC Parc Empresarial Elx i María José López del Parc Científic de la UMH;  Santiago Folgueral  gerent de la OGI de Crevillent; Javier García, gerent de l’Associació d’Empresaris de la Vega Baixa (ASEMVEGA); Mari Carmen Cartagena, empresària i promotora del Polígon industrial La Granadina de San Isidro; Pedro Morcillo, administrador de l’àrea empresarial El Rubial de Villena i  Rafa Francés, administrador del Polígon Industrial Cotes Baixes d’Alcoi.

No podent assistir a la trobada els representants de les àrees d’Alacant, del Pla de la Vallónga i de Mercalicante. Així com el representa’t de Puente *Alto a Orihuela i que també estan vinculats al projecte.

García Chamizo va posar l’accent en la importància d’aquesta reunió: “els assistents representen un volum del teixit industrial del territori que allotja a més d’un millió dels ciutadans de la nostra província; de nou municipis, entre ells els més representatius però també alguns dels menys afavorits per a impulsar la seua transformació; directius de setze àrees empresarials, entre elles les més rellevants i productives de la província però també algunes en procés de consolidació. A això s’afig la participació dels dos parcs científics de la nostra província: el PCA i el PCUMH. En suma, la representació del “vertader motor capaç de generar ocupació, riquesa i progrés a la província alacantina.”

AREA EMPRESARIAL PROVINCIAL EN EL 2050 – AE20L

L’ambiciós projecte AE20L, acrònim de confluència entre els conceptes d’àrees empresarials, horitzó temporal a 30 anys i territori provincial alacantí, concebut per a transformar a Alacant en una província empresarial de primer ordre dins del mapa europeu, ara més que mai, és imperiós materialitzar-ho perquè constitueix una vertadera vacuna contra la pandèmia empresarial i laboral que se cern sobre el nostre sistema de benestar social i de desenvolupament.

Aqueixa és la conclusió unànime de la sessió de treball celebrada en el polígon industrial El Canastell, de Sant Viçent del Raspeig.

Vicente Seguí, vicepresident de FEPEVAL i Director de l’Àrea Industrial de Talaies (Alacant) precisava: “El projecte AE20L és la visió de com hauria de ser l’àrea empresarial a la província en el 2050, per a poder guanyar capacitat en un entorn globalitzat, i aparéixer en el mapa industrial d’Europa, a través de sinergies comunes i innovadores i guanyar competitivitat, pes i presència, per a concórrer amb grans actors (regions Europa i Espanya) i preparar-nos per a l’atracció de grans actors empresarials i ajudar en el desenvolupament de la nostra regió.

La idea és guanyar competitivitat a través de la Unió dels ací representats, aquest és el projecte per a aconseguir-lo, des d’on estem, a diferents velocitats i inclusiu. Es tracta d’un projecte obert, en estudi constant, adaptable, amb visió de futur, d’excel·lència, de connectivitat, sostenible… d’unió.

Encara que les necessitats entre àrees no siguen totalment comunes, perquè no són les mateixes  necessitats del Parc Empresarial d’Elx, possiblement l’àrea industrial més avançada d’Espanya, que les de PI la Granadina, on estan les grans plataformes logístiques de Mercadona; Aldi, etc. O  les necessitats dels polígons industrials de Crevillent, amb més de 4,5 milions de m² disseminats en diverses àrees. Són més els aspectes on col·laborar i fer-nos forts.  A través d’aquest projecte ajudarem a les àrees empresarials menys competitives al fet que avancen el més ràpid possible sota el paraigua de Fepeval”.

INTERÉS EMPRESARIAL  I UNIVERSITARI PEL PROJECTE / SIMBIOSI

Javier Ferrández de la Cooperativa Elèctrica de Crevillent (ENERCOOP) va presentar la proposta avançar cap a l’autoproveïment elèctric, millorar els serveis i rebaixar la factura mitjançant *agregadores de demanda. Les comunitats energètiques industrials són xarxes empresarials d’agregació tant amb topologia territorial com conceptual (per sectors, horaris, etc.) per a optimització del consum energètic mitjançant estratègies de col·laboració entre les empreses a fi generar beneficis socials i mediambientals.

Fernando Gil Guerrero de Nouss Intelligence, va oferir crear un Consorci de serveis (SaaS) digitals de planificació amb Intel·ligència Artificial i col·laborar a través de la futura entitat promotora AE20L perquè les empreses d’escala petita i mitjana puguen millorar els seus processos i la seua competitivitat en beneficiar-se de la intel·ligència artificial.

Implantar agències inter-universitàries de suport empresarial en les àrees industrials encaminades a materialitzar, amb efectivitat i àgilment, les demandes d’innovació que les empreses identifiquen com del seu interés. El professor García Chamizo va informar del suport exprés que ofereixen els rectors de totes dues universitats, UA i *UMH, a la proposada

PRESENTACIÓ EN SOCIETAT

Abans de final d’any al Parc Científic de la Universitat d’Alacant, es realitzarà la presentació en societat de l’informe sobre el projecte AE20L i la posada en marxa del projecte.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad