Fepeval demana que es permeta als transportistes i treballadors de les àrees empresarials l’accés a establiments d’hostaleria d’una manera controlada

Fepeval demana que es permeta als transportistes i treballadors de les àrees empresarials l’accés a establiments d’hostaleria d’una manera controlada

Compartir

La Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL, va dirigir a la fi del mes de gener un escrit a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, amb l’objectiu d’aclarir la situació dels establiments d’hostaleria i restauració situats en les àrees empresarials, després de les mesures acordades per la Generalitat Valenciana el passat 19 de gener per a frenar l’avanç de la pandèmia.

En el citat escrit s’exposava que les àrees industrials representades per FEPEVAL són, en la seua majoria, espais “perfectament delimitats i situats fora dels nuclis urbans”, que figuren en el Mapa del Sòl Industrial de l’IVACE. L’activitat dels establiments de restauració allí situats se circumscriu a donar servei  els treballadors d’aquestes àrees, sent moltes de les seues empreses de sectors qualificats com de caràcter essencial. A més, bars i restaurants de les àrees empresarials tenen com a part de la seua clientela habitual al col·lectiu de transportistes, que presta un servei clau per al proveïment de la població, tal com ahir es va exposar també des de l’Associació Empresarial de Font del Gerro, Asivalco.

En aquesta línia, FEPEVAL sol·licita que en la interpretació que cal fer de la Resolució de 19 de gener, els establiments d’hostaleria situats en àrees industrials, pròximes o confrontants a les carreteres, bé de manera directa, en el cas de carreteres convencionals, bé a través d’enllaços, en cas d’autovies, queden exceptuats del tancament establit en aquesta Resolució. D’aquesta manera podria prestar-se servei al personal recollit en la Resolució, és a dir transportistes i personal essencial dels serveis d’emergència i manteniment, tenint en compte que aquestes es troben per norma general al costat de vies de comunicació.

D’altra banda, des de FEPEVAL, s’ha demanat aclariment atés que la publicació de les citades restriccions ha suposat, en la pràctica, el tancament d’establiments o que es limiten a servir menjar per a portar. Els treballadors de les àrees empresarials continuen desenvolupant la seua activitat sense poder utilitzar els serveis de restauració que precisen, al no estar inclosos expressament en les excepcions especificades en aquesta resolució, com sí que era el cas d’àrees de serveis i bars de carretera.

Des de Fepeval, “entenem, compartim i secundem tots els esforços i decisions que s’estan prenent per a frenar la pandèmia de la Covid-19, considerant que ha de ser l’objectiu primordial de l’administració i del col·lectiu empresarial, perquè sempre hem defensat que la salut de les persones està per damunt de tot”. No obstant això també considerem que, tant els transportistes com els treballadors de les àrees empresarials tenen la necessitat de fer ús dels serveis de restauració, havent-se de garantir-se el seu accés amb totes les condicions de seguretat i limitacions pertinents perquè puguen fer ús d’aquests, limitant-se estrictament als treballadors de les àrees empresarials delimitades en el Mapa del Sòl Industrial de l’IVACE i en l’horari corresponent a la seua jornada laboral.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad