El Ivace subvencionarà en 2021 les obres de millora de 262 àrees industrials de 162 municipis i 30 comarques de la Comunitat

El Ivace subvencionarà en 2021 les obres de millora de 262 àrees industrials de 162 municipis i 30 comarques de la Comunitat

Compartir

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, avança que el percentatge de les ajudes serà del 100% per als municipis en risc de despoblació i del 82% per a la resta.

Per primera vegada s’han concedit ajudes per a millorar 12 polígons industrials de nou localitats en risc de despoblament. El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, anuncia que el Ivace subvencionarà en 2021 “les obres per a les actuacions de millora i modernització d’un total de 262 àrees industrials de 162 municipis i 30 comarques de la Comunitat Valenciana”.

Climent recorda que la convocatòria d’ajudes destinada a la millora de polígons industrials de 2021 compta per primera vegada amb una línia específica de dos milions d’euros dirigida a les localitats en risc de despoblació i una altra línia pressupostària de 32,2 milions d’euros per a la resta de municipis.

En aquest sentit, el titular d’Economia Sostenible va detallar que el Ivace ha concedit ajudes per a 12 polígons industrials de nou localitats i set comarques en risc de despoblació i per a 250 àrees empresarials corresponents a la resta de municipis (153 localitats de 28 comarques).

El conseller va realitzar aquestes declaracions a l’Ajuntament de Foios durant la presentació de les ajudes concedides pel Ivace en 2021 per a projectes d’inversió de millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics, en la qual va estar acompanyat per la directora general del Ivace, Júlia Company, i per l’alcalde de Foios, Sergi Ruiz.

Durant la seua intervenció, Climent va explicar que la intensitat de les ajudes que se subvencionaran seran del 100% per als polígons de municipis en risc de despoblació i del 82,67% per a la resta d’àrees empresarials.

“Si millorem les àrees industrials estem millorant també la qualitat de les empreses ja instal·lades i de les persones treballadores que es beneficien d’actuacions com una major vigilància, millora de les zones verdes, obra civil per a la implantació de fibra òptica, serveis contra incendis, carril bici o recorreguts biosaludables”, va afegir sobre aquest tema.

Municipis en risc de despoblació 

El conseller d’Economia va posar l’accent principalment en la línia pressupostària destinada a la millora de municipis en risc de despoblació. En aquest sentit, va destacar  que “des de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i el Ivace volem que compten amb les mateixes oportunitats que la resta de municipis de la Comunitat per a millorar els seus polígons industrials”.

“Perquè puguen comptar amb imatge i infraestructures renovades per a la implantació de noves empreses que generen ocupació, creixement econòmic i riquesa i, d’aquesta manera, ajudar a frenar la despoblació”, va afegir sobre aquest tema.

Així, va detallar que els municipis beneficiaris d’aquesta línia han sigut Montán, Villahermosa del Río, Sot de Ferrer, Beniarrés, Morella, Les Coves de Vinromà, Llucena, Higueruelas i Villar del Arzobispo.

El conseller d’Economia va manifestar que les ajudes per a la millora i modernització “es van convocar per primera vegada en la Comunitat l’any 2017 i s’han consolidat com una eina importantíssima que cada any va assentant-se entre els municipis i comarques i va millorant el seu acolliment en tot el territori”.

“Ara els nostres polígons industrials per primera vegada en la democràcia són considerats com a enclavaments fonamentals per a l’economia i creixement de les nostres localitats i han deixat de ser considerats com els barris més oblidats i desatesos”, va ressaltar.

Finalment, Climent va avançar que la Conselleria i el Ivace continuaran treballant en el desenvolupament i implantació de la Llei d’Àrees Empresarials en la Comunitat amb iniciatives com les ajudes per a la millora de polígons i per a això el Ivace estudiarà la possibilitat d’ampliar i modernitzar les actuacions subvencionables en els pròxims anys perquè puga beneficiar-se un major nombre d’àrees.

Reindustrialització 

Per part seua, la directora del Ivace, Júlia Company, va destacar que els parcs empresarials són una peça fonamental en el procés de reindustrialització de la Comunitat Valenciana “perquè són espais en els quals desenvolupa l’activitat industrial i econòmica i on es genera ocupació”.

Així mateix, va subratllar que aquests espais “han de comptar amb un conjunt d’infraestructures i de serveis perquè les empreses instal·lades puguen continuar sent competitives i per a atraure la instal·lació de nous projectes empresarials”.

“Des del Ivace- va continuar- apostem pels parcs empresarials i en 2017 convoquem per primera vegada en la Comunitat ajudes dirigides a la millora i modernització de les nostres àrees industrials, unes subvencions que hem anat renovant anys després d’any i a les quals hem destinat 71,2 milions d’euros en el període 2017-2020”.

Company va recordar que al costat de les ajudes dirigides a millorar els parcs empresarials el *Ivace està treballant intensament en altres actuacions per a continuar impulsant totes les àrees empresarials com són el Mapa de Sòl Industrial de la Comunitat com a instrument clau per a localitzar sòl industrial, la classificació dels polígons industrials i la constitució de les Entitats de Gestió i Modernització (EGM).

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad