FEPEVAL, Generalitat i FVMP defensen la necessitat d’afavorir la gestió àgil i sostenible del sòl industrial

FEPEVAL, Generalitat i FVMP defensen la necessitat d’afavorir la gestió àgil i sostenible del sòl industrial

Compartir

El conseller Arcadi España, el president de la FVMP, Rubén Alfaro, el director general d’Urbanisme Vicente J. García Nebot o la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, han sigut alguns dels participants en el webinar informatiu celebrat hui 16 de març.

La Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL, al costat de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Movilitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, han organitzat hui un webinar sobre urbanisme i actuacions d’inversió prioritària en Parcs Empresarials.

La jornada ha permés posar de manifest la necessitat de continuar aprofundint en la implantació d’una cultura de gestió de les àrees empresarials i l’aplicació d’eines de gestió urbanística que faciliten el seu adequat desenvolupament, d’una manera àgil i sostenible.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Movilitat, Arcadi España, ha participat en l’obertura, declarant la importància de desenvolupar polítiques que faciliten “la reindustrialització a nivell europeu i valencià, com a contrapés a aquest efecte negatiu de la globalització”. El conseller ha apostat per “elements de gestió urbanística àgils i eficaces, per a afavorir la sostenibilitat, una legislació urbanística potent i la difusió de les eines ja existents”. Igualment, el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, ha destacat el “paper fonamental de la Llei d’Àrees Industrials per al desenvolupament dels municipis” i ha recordat que “les àrees empresarials i la seua evolució ha de tindre un estret vincle amb les seues ciutats i pobles, mitjançant un desenvolupament sostenible”.

El gerent de FEPEVAL, Diego Romá, ha posat l’accent en “la necessitat de potenciar les àrees empresarials, en les quals es genera el 50% del PIB de l’Estat i ha sigut el sector que millor ha capejat la crisi del Covid-19”. Romá va agrair la creació de la Llei d’Àrees Industrials, així com les aprovació de les ajudes i inversions que s’estan oferint des de l’administració autonòmica per a la millora d’aquests espais, però va considerar necessari una “major implicació dels ajuntaments per al seu desenvolupament”.

Vicente J. García Nebot, director general d’Urbanisme, va recordar que “en el passat l’urbanisme industrial no ha sigut una qüestió ben abordada, per la qual cosa hi ha moltes àrees empresarials amb necessitats de gestió i desenvolupament”. Nebot va apostar per “facilitar tràmits a les empreses que vulguen invertir en la Comunitat i urbanitzar només el necessari, evitant l’especulació”. Nebot també va recordar que “hi ha instruments per a actuar en aquells polígons que han quedat a mig fer, mitjançant les figures d’agent rehabilitador i agent urbanitzador, així com la possibilitat d’expropiació amb què compten els Ajuntaments”. També va recordar la possibilitat d’impulsar Projectes d’Inversions Estratègiques Sostenibles.

El tècnic de promoció econòmica de l’Ajuntament de Paterna, José María Martínez, va posar de manifest les accions desenvolupades en aquesta localitat per a afavorir i potenciar l’arribada d’inversions públiques i privades a les seues àrees empresarials. Entre altres accions va detallar la labor desenvolupada per a la declaració de la primera Entitat de Gestió i Modernització de la Comunitat Valenciana, en Parc Tecnològic Paterna, així com la sol·licitud ja iniciada de zona industrial avançada per a aquesta àrea empresarial, al costat de la de Font del Pitxer.

María Dolores Parra, Directora General d’Internacionalització, va posar de manifest la “necessitat d’agilitar la tramitació del sòl, especialment quan arriben empreses amb la possibilitat de realitzar importants inversions d’interés general”. Per a això, explique amb detall la LAIP, Llei d’Acceleració d’Implantació de Projectes, i va recordar que en els últims anys ja s’han desenvolupat 7 projectes a través d’aquesta eina, generant ocupació i dinamització de l’economia.

Finalment, Santiago Salvador, president de FEPEVAL, va destacar “el paper clau que estan desenvolupant les àrees empresarials que compten amb entitats gestores a l’hora de desenvolupar, dinamitzar i difondre les eines i legislació existent per a potenciar les àrees empresarials” i va recalcar “el compromís de FEPEVAL per a continuar treballant, al costat de les administracions públiques, per al desenvolupament d’unes àrees empresarials modernes, segures i sostenibles”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad