Coneixes la Llei de la 2a Oportunitat? Parlem d’ella amb els nostres fepeproveedores Aliter Advocats

Coneixes la Llei de la 2a Oportunitat? Parlem d’ella amb els nostres fepeproveedores Aliter Advocats

Compartir

Actualment els empresaris i autònoms s’enfronten a una situació d’incertesa total. Molts d’ells impliquen deutes que no solament posen en perill la continuïtat de les seues empreses: també el seu patrimoni personal. Sonia Molina, experta en Dret Concursal del despatx Aliter Advocats, ha aconseguit fer realitat el propòsit d’un dels seus clients: exonerant-li d’un deute de més de dos milions i mig d’euros. Vols saber més?

La Llei de la 2a Oportunitat és una eina jurídica l’objectiu de la qual és resoldre els problemes de liquiditat d’una persona física o autònoma després d’un fracàs econòmic, empresarial o personal. Una opció per a tindre una nova oportunitat i refer la seua vida sense haver d’arrossegar de deutes de manera indefinida, i que difícilment podria satisfer al llarg de la seua vida. Per tant, el mecanisme de la segona oportunitat o *fresh *start, és un instrument que les persones físiques (inclosos autònoms) poden utilitzar per a aconseguir l’alliberament dels seus deutes si són declarats insolvents.

La crisi econòmica, que ja estem vivint, i la duració de la qual s’antulla llarga posa en perill a negocis i autònoms; gran part d’ells no podran superar-la i es veuran abocats a tancar amb deutes Quin futur els espera? La Llei de la 2a Oportunitat es presenta com una oportunitat òptima per a fer creu i ratlla; hui dia la majoria d’empresaris i autònoms desconeix les bondats d’aquesta Llei, però Sonia Molina, lletrada de Aliter Advocats, ho té clar: “Aplicat a temps, aquesta actuació pot acabar en un conveni entre el deutor i els creditors, la qual cosa implicaria la supervivència de l’empresa; En el supòsit que això no fóra possible passaríem a liquidar l’empresa de forma ordenada i amb les màximes garanties.”

El primer pas per a un autònom que detecta aquestes dificultats econòmiques, és acudir a professionals especialitzats en matèria de Llei de la 2a Oportunitat i Concurs de Creditors, com Aliter Advocats. Una vegada estudiat el cas el següent pas intentar una negociació amb els creditors, és l’anomenat acord extrajudicial de pagaments. A través d’aquest procediment, i amb intervenció d’un mediador, es proposa als creditors un pla de pagaments que pot incloure quitacions sense límit i esperes de fins a deu anys. Durant el procés concursal existeix una suspensió automàtica de tots els crèdits no garantits; cosa que significa que durant el que s’allargue el procediment, no es pot iniciar ni continuar cap acció legal encaminada al cobrament d’aquests deutes (execucions i procediments) blindant d’aquesta manera també el patrimoni personal del deutor.

Si els creditors accepten la proposta, quedarà formalitzada i l’autònom haurà de donar compliment als pagaments en els terminis acordats, salvant així la viabilitat del seu negoci. Però, què passa si l’acord no és acceptat pels creditors? “En el cas que l’acord extrajudicial de pagaments no arribe a acceptar-se l’autònom es declararà en concurs, en el mateix un Administrador Concursal farà inventari del patrimoni del deutor (en cas que existisca) per a procedir a la venda del mateix a fi de fer front als seus deutes, però si això no fóra suficient per a pagar s’iniciaran els tràmits per a sol·licitar davant el Jutge l’alliberament dels deutes” comenta Sonia Molina lletrada de Aliter Advocats. Per a accedir a tal perdó, i per tant l’exoneració dels deutes, el deutor ha de complir determinats requisits que se centren fonamentalment a tindre bona fe i no haver sigut condemnat per delictes patrimonials i econòmics. “També és important destacar que no podrà recórrer a aquest mecanisme l’autònom que l’haja utilitzat en els últims deu anys” comenta l’advocada Sonia Molina.

Cas d’èxit de Aliter Advocats: exoneració d’un deute de més de dos milions d’euros.

En Aliter Advocats, experts en Concurs de Creditors i Llei de la 2a Oportunitat, són molts els autònoms i empresaris que últimament consulten amb els seus especialistes en material sobre la situació dels seus casos particulars. I és que el seu tracte personalitzat i la professionalitat dels seus lletrats i experts en Dret Concursal posicionen a *Aliter Advocats com un dels despatxos de València amb més casos d’èxit en aquesta matèria.

Com a mostra d’això, la recent sentència dictada pel Jutjat de Primera Instància Nº7 de Llíria (València) en el procediment de Concurs Consecutiu 1058/2018 on la jutge del cas va atorgar al client de Aliter Advocats la concessió del BEPI (benefici de l’exoneració del passiu insatisfet) amb caràcter definitiu. D’aquesta manera, el deutor, així com els fiadors d’aquest, van quedar alliberats d’un deute de més de dos milions i mig d’euros. Un cas d’èxit encapçalat per la lletrada Sonia Molina, experta en Dret Concursal, amb el qual el seu client podrà encarrilar de nou la seua vida sense haver d’arrossegar un deute impossible de satisfer. A més, és interessant destacar que a més del caràcter definitiu de l’exoneració del deute aquesta quitació es va aplicar de manera immediata als fiadors del client. “Això és una fita important, ja que no solament ha quedat alliberat el propi deutor concursat; també els fiadors d’aquest deute” apunta la lletrada Sonia Molina.

Una nova oportunitat que permet a l’usuari de Aliter Advocats realitzar un reinicialitze després d’un fracàs econòmic empresarial. “Donem al nostre client una nova oportunitat; un nou moment per a encarrilar la seua vida i no haver d’arrossegar la llosa d’un deute impossible de satisfer d’una altra forma” assenyala Sonia Molina. I és que, malgrat no conéixer-se molt aquest tipus de procediments en Aliter Advocats el tenen clar ja que la Llei de la 2a Oportunitat i el Concurs de Creditors es presenta com el gran salvavides d’enguany per a poder acabar amb els deutes, i la insolvència, de milers d’autònoms i empresaris que cada vegada -donada la crisi sanitària i econòmica actual- es veuen més ofegats pels seus deutes.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad