Fepeval, Universitat d’Alacant i IVACE impulsen el primer Curs de Direcció de Parcs Empresarials

Fepeval, Universitat d’Alacant i IVACE impulsen el primer Curs de Direcció de Parcs Empresarials

Compartir

L’esforç combinat de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL, la Universitat d’Alacant i IVACE, han fet possible la realització del primer curs de Direcció de Parcs Empresarials.

Es tracta d’un programa superior amb un model de formació semipresencial i una duració de 200 hores, incloses classes lectives per videoconferència i tallers pràctics, així com elaboració i presentació d’un projecte. El curs es prolongarà fins al 24 de setembre, estant previst un acte de lliurament de diplomes, i la seua convocatòria ha sigut un èxit, completant-se el contingent d’inscripcions, la qual cosa garanteix el desenvolupament de pròximes edicions.

Per a FEPEVAL la creació i desenvolupament d’aquest curs suposa un pas més en la seua voluntat de contribuir a la professionalització de la gestió i direcció de les àrees empresarials, impartint coneixements i dotant de les eines necessàries per a optimitzar la labor que desenvolupen els seus gestors.

La creació d’aquest curs s’alinea amb els objectius de la Llei 14/2018, de 5 de juny, de la Generalitat, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, impulsada també des de FEPEVAL. Un dels objectius de la Llei és “introduir la figura de la gerència de l’àrea industrial com a element clau per a la professionalització de la gestió d’aquests espais econòmics compartits”. Entre altres continguts, el curs també desenvolupa el coneixement i creació de les Entitats de Gestió i Modernització, EGM, figura jurídica sobre la qual pivota la pròpia Llei per a afavorir l’evolució de les àrees empresarials a un nou concepte propi del segle XXI.

Aspectes com la seguretat, gestió econòmica i comercial, innovació i competitivitat, medi ambient, urbanisme, compres, cooperació interempresarial o comunicació i màrqueting, són matèries contemplades. El curs també persegueix altres objectius com són l’estandardització dels processos de gestió, afavorir la posada en marxa de serveis de valor afegit als parcs empresarials o fomentar la cooperació entre les Entitats Gestores de polígons industrials i les pròpies empreses, a fi d’aprofitar avantatges i sinergies.

Per a la impartició de les matèries s’ha buscat conformar un professorat multidisciplinari i heterogeni, compostos per enginyers, advocats, CEO de multinacionals, catedràtics o gerents i presidents d’entitats empresarials, amb un enfocament eminentment pràctic.

També s’ha comptat amb l’experiència de gerents i presidents dels més avançats i moderns parcs empresarials d’altres de regions d’Espanya.

A més d’obtindre una sèrie de fonaments bàsics, els alumnes del curs hauran de desenvolupar un projecte fi de curs, en el qual abordaran accions de millora i modernització de les àrees empresarials o aspectes relacionats amb la seua gestió. A la conclusió s’exposaran aquests treballs, permetent confeccionar una guia de bones pràctiques.

Per al vicepresident de FEPEVAL, Vicente Seguí, que ha viscut molt de prop la creació d’aquest curs, “hem tractat de posar l’ordre tots els coneixements i eines, que requereix un gestor d’àrees industrials per a convertir-se en un vertader agent dinamitzador del seu entorn, no sols vetlant per incrementar la competitivitat de les empreses allí assentades, que és important, sinó també per a afavorir que es desenvolupen polítiques de modernització alineades amb els objective de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030, com ara la salut i benestar dels treballadors, igualtat de gènere, sostenibilitat, consums responsables, mobilitat, entre altres”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad