Reunió de FEPEVAL amb la directora general d’IVACE per a impulsar la creació de comunitats energètiques en parcs empresarials.

Reunió de FEPEVAL amb la directora general d’IVACE per a impulsar la creació de comunitats energètiques en parcs empresarials.

Compartir

FEPEVAL va mantindre el passat 30 de juliol una videoconferència amb la directora general d’IVACE, Júlia Company, per a impulsar la creació de comunitats energètiques locals (CEL) en parcs empresarials. En aquest sentit FEPEVAL ha transmés a la directora general el creixent interés d’empreses i entitats gestores de parcs empresarials en la creació de CEL, un instrument que suposarà un substancial avanç en la descarbonització dels processos productius, alhora que possibilita la reducció dels costos energètics i es millora la competitivitat de les empreses.

Les comunitats energètiques d’àmbit empresarial permeten desenvolupar instal·lacions de generació d’energia a partir de fonts renovables mitjançant la modalitat d’autoconsum col·lectiu. I tot això d’una forma participativa, col·laborativa i aprofitant sinergies entre els consumidors associats, de manera que s’eliminen unes certes barreres d’accés a la tecnologia, s’optimitza el disseny de les instal·lacions i es redueixen costos d’execució i tramitació.

En la reunió també han participat la consultora ASSESSORA i el Grup ENERCOOP la matriu del qual és la Cooperativa Elèctrica de Crevillent (Alacant), primera entitat valenciana a posar en marxa una CEL de tipus residencial, entitats que estan acompanyant a FEPEVAL en aquesta iniciativa.

Per part seua, Júlia Company va manifestar el suport de l’IVACE en la creació de CEL’s en àrees empresarials, indicant el seu interés en què la Comunitat Valenciana siga pionera en la constitució de CEL en parcs empresarials, la qual cosa donarà sens dubte continuïtat i complementarà, des d’una escala major, als nombrosos projectes que ja s’estan duent a terme en el nostre territori en el sector residencial.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad