Fepeval, Universitat d’Alacant i IVACE formen per primera vegada a professionals per a la gestió de parcs empresarials

Fepeval, Universitat d’Alacant i IVACE formen per primera vegada a professionals per a la gestió de parcs empresarials

Compartir

El divendres 24 de setembre va tindre lloc la clausura del primer Programa Superior de Direcció de Parcs Empresarials, impartit per la Universitat d’Alacant  en col·laboració amb FEPEVAL i IVACE. Al costat dels 24 gerents que van rebre el diploma acreditatiu, l’esdeveniment va comptar amb la presència del conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, el president de FEPEVAL, Santiago Salvador, el vicepresident de Fepeval i director tècnic del programa, Vicente Seguí, la coordinadora del curs, Marina Planelles i el catedràtic d’Organització d’Empreses de la Universitat d’Alacant, José Luis Gascó.

L’edició d’aquest programa superior, pioner a Espanya, ha complit tots els seus objectius, contribuint a la professionalització de la gestió i direcció de les àrees empresarials, impartint coneixements pràctics i dotant de les eines necessàries per a optimitzar la labor que desenvolupen els gestors.

Carmen Sorio, gerent de l’Associació d’Empresaris de Beniparrell i María José Zaragozá, de l’Associació Empresarial de Silla, van rebre el premi ex aequo al millor projecte del curs, mentre que Pedro Morcillo, de l’Entitat de Conservació P.I. El Rubial de Villena, va ser guardonat amb el premi al millor alumne. Per part seua, la gerent de la EGM Parc Tecnològic Paterna, Manuela Pedraza, va ser la responsable de realitzar el discurs en nom de tota la promoció.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, va destacar que aquest curs “és un exemple de l’aposta decidida del Ivace i de la Conselleria d’Economia Sostenible per les nostres àrees industrials contribuint a la seua professionalització, la seua competitivitat i creixement, situant-les en el lloc que els correspon”. En aquest sentit, va assenyalar que “ja vam ser pioners amb l’aprovació de la llei de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials, una normativa nascuda des del consens amb la qual es dóna resposta a una reivindicació històrica i que està permetent la millora dels espais empresarials, i ara som pioners també a formar i comptar amb persones professionals per a la gestió dels polígons de la Comunitat”.

Per part seua, el president de FEPEVAL, Santiago Salvador, va mostrar la seua “satisfacció pel reconeixement que va cobrant la figura dels gestors d’àrees empresarials, que suposen un element diferenciador en aquelles àrees empresarials en les quals estan implantats”. Salvador va recordar que “els gerents i les associacions a les quals representen actuen com a interlocutors dels interessos generals de les empreses davant les administracions públiques i grans empreses subministradores de serveis, fent possible la posada en marxa de serveis de valor afegit, així com la millora de l’estat de conservació i l’arribada d’inversions”.

La formació d’aquest Programa Superior està plenament alineada amb els objectius de la Llei 14/2018, de 5 de juny, de la Generalitat, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, que és la primera a nivell nacional a introduir la figura de la gerència de l’àrea industrial com a element clau per a la professionalització de la gestió d’aquests espais econòmics compartits.

Entre altres continguts, el curs ha abordat el coneixement i creació de les Entitats de Gestió i Modernització, *EGM, que a poc a poc anirà implantant-se en les àrees empresarials, per a avançar en la seua conservació i en la implantació de serveis de valor afegit estimulant la col·laboració públic privada. Aspectes com la seguretat, gestió econòmica i comercial, innovació i competitivitat, medi ambient, urbanisme, compres, cooperació interempresarial o comunicació i màrqueting, són matèries que també han format part del curs, que ha comptat amb un professorat multidisciplinari i heterogeni, compostos per professionals de prestigi.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad