Font del Gerro impulsa la primera Comunitat Energètica Local en un parc empresarial promoguda per una entitat gestora

Font del Gerro impulsa la primera Comunitat Energètica Local en un parc empresarial promoguda per una entitat gestora

Compartir

El president de la comunitat de propietaris del polígon industrial Font del Gerro de Paterna, Santiago Salvador, el delegat comercial d’Iberdrola Comunitat Valenciana, Joaquín Longares i el delegat Institucional, Ibán Molina, han signat el contracte que permetrà a empresaris d’aquesta àrea industrial comptar amb la primera Comunitat Energètica Local, CEL, promoguda des d’una entitat gestora de parcs empresarials.

En la rúbrica també va estar el cap de Promoció Industrial de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), Julio Delgado, entitat col·laboradora a través de la línia de subvencions que ha destinat aquest any dos milions d’euros per a fomentar l’autoconsum elèctric a través de les Comunitats Energètiques Locals, i l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, mostrant el suport de l’Ajuntament a aquesta mena d’iniciatives pioneres d’eficiència i estalvi energètic.

Els membres de les CEL passen a ser productors, gestors i usuaris d’energia neta i més econòmica, mitjançant instal·lacions d’autoconsum de la seua propietat situades sobre les cobertes dels edificis. Aquest tipus d’infraestructures pot oferir estalvis de més del 50% del cost en la franja horària en la qual més car és el consum.

Sostenibilitat

El president d’Asivalco, Santiago Salvador, va destacar aquesta acció a través de la qual “els empresaris, decideixen col·laborar en un projecte conjunt en el qual l’aplicació d’economies d’escala i l’ús de noves tecnologies permeten aconseguir un estalvi energètic, que repercuteix positivament no sols des del punt de vista econòmic sinó a més des del mediambiental i social”.

Des d’Iberdrola, Joaquín Longares va apuntar que la companyia compta amb solucions intel·ligents que permeten afrontar els nous reptes del sector energètic, com aquesta instal·lació d’autoconsum fotovoltaic compartit, amb la qual les empreses aconsegueixen aconseguir una millora de la sostenibilitat i la competitivitat.

Ivace ha sigut pioner en la posada en marxa d’un programa d’ajudes per a impulsar les comunitats energètiques, donant suport a un total de 41 projectes. En aquest sentit, cal recordar que el Pla Foment de les Comunitats Energètiques Locals, elaborat per *Ivace Energia, estableix les principals línies d’actuació, amb l’objectiu que en 2030 tots els municipis del territori disposen d’almenys una *CEL.

Per part seua, l’alcalde de Paterna va assenyalar que “aquest projecte torna a situar a Font del Pitxer al capdavant d’iniciatives eficients i sostenibles a nivell nacional i autonòmic, en el marc dels ODS, al mateix temps que evidencia la importància de la col·laboració públic-privada en l’adopció i execució de decisions consensuades en benefici del sector industrial i empresarial de la nostra ciutat”.

També va ser present el gerent de Fepeval, Diego Romá, entitat que també està promovent, amb suport del Ivace, el desenvolupament de les *CEL en diferents àrees empresarials de la Comunitat Valenciana.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad