Rafelbunyol avança en la creació d’una Entitat de Gestió i Modernització en el seu polígon industrial

Rafelbunyol avança en la creació d’una Entitat de Gestió i Modernització en el seu polígon industrial

Compartir

La Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, Fepeval, l’Ajuntament de Rafelbunyol i l’Associació d’Empreses del Polígon Industrial de Rafelbunyol, AEPIR, han iniciat els tràmits administratius de constitució de l’Entitat de Gestió i Modernització, figura jurídica contemplada en la Llei 14/2018 de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana.

Recentment representants d’aquestes entitats van mantindre una trobada en el qual es van posar sobre la taula les diferents accions i terminis que es duran a terme en els pròxims mesos per a avançar en aquest objectiu comú. Va ser present l’alcalde de Rafelbunyol, Fran López, el regidor Fernando Ciges, l’ADL Salvador Máñez, així com el president de AEPIR José Manuel González i la resta dels integrants de la Comissió Promotora.

Encara que el procediment es troba encara en fase inicial, es treballa conjuntament des de les diferents entitats implicades per a facilitar i agilitar la constitució de la EGM que permetrà al polígon industrial optar a majors subvencions i ajudes per a la millora d’infraestructures i serveis bàsics. També es treballa per a aconseguir la declaració de Zona Industrial Avançada, dins de la classificació d’àrees empresarials que desenvolupa la Llei d’Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana, reconeixement que permetria millorar la promoció de l’àrea empresarial com a destí de futures inversions públiques o privades.

El Polígon Industrial de Rafelbunyol compta amb una superfície aproximada de 416.000 m² de sòl industrial multisectorial que aglutina a prop de 250 empreses. AEPIR, en defensa dels interessos comuns dels empresaris i amb l’objectiu de potenciar la competitivitat de les empreses ací assentades, treballa temps arrere, amb suport de *FEPEVAL, en el procés de conversió des de l’actual associació d’empresaris a l’Entitat de Gestió i Modernització, que requereix de la voluntat i compromís de la major part de propietaris de l’àrea empresarial.

La posada en marxa d’una Entitat de Gestió i Modernització permet beneficiar-se al màxim de tots els recursos que planteja la Llei d’Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana, creada amb l’objectiu de professionalitzar la gestió d’aquests espais, afavorir l’arribada de noves inversions i la implantació de serveis de valor afegit, creant el marc per a una estreta col·laboració públic-privada. Tot això per a benefici de les empreses allí assentades, que seran les receptores del conjunt d’accions i esforços que es realitzaran, sense que això supose un increment de les quotes o despeses generals per a les empreses o l’entitat.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad