Asivalco emplaça als propietaris de Font del Gerro a donar suport a la conversió en EGM

Asivalco emplaça als propietaris de Font del Gerro a donar suport a la conversió en EGM

Compartir

L’Associació d’Empresaris de Font del Gerro, Asivalco, va mantindre una trobada  amb empresaris i propietaris del polígon amb l’objectiu de comunicar els avanços i tramites arracades del procés de transformació en Entitat de Gestió i Modernització.

Asivalco tracta de consumar la seua adaptació a la figura jurídica creada ex profeso per a les entitats de conservació de polígons industrials i que va nàixer amb la Llei 14/2018, de 5 de juny, de la Generalitat, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana. Només d’aquesta manera podrà beneficiar-se del conjunt d’avantatges que ofereix aquesta normativa pionera a Espanya.

Asivalco ja compta amb el suport de l’Ajuntament de Paterna que va aprovar prèviament, per unanimitat del Ple Municipal, tres documents clau: la proposta d’Estatuts de la futura EGM, el Conveni que regirà la col·laboració públic privada entre Consistori i entitat per a aconseguir els objectius plantejats i el Pla Inicial d’Actuació, que contempla qüestions pressupostàries.

En aquest moment es requereix del suport majoritari per part dels propietaris del sòl industrial de Font del Gerro per a poder procedir a la conversió en EGM. Segons la citada Llei, han de donar la seua aprovació, almenys, el 51% dels membres de la comunitat industrial proponent, que represente al seu torn el 51% o més de la seua superfície. Des de Asivalco s’està fent un gran esforç per comunicar personalment a tots els propietaris la importància d’implicar-se en aquest procés mitjançant la seua aprovació i el risc que suposa no fer-lo, quant a pèrdua d’oportunitats respecte a altres àrees empresarials que ja han fet el pas.

Cal assenyalar que a Paterna es compta amb l’exemple de Parc Tecnològic, que va ser la primera àrea empresarial a transformar-se en EGM, la qual cosa li ha oferit un conveni amb l’Ajuntament de Paterna que inclou avantatges per a la millora de la conservació i jardineria, així com més oportunitats de promoció i obtenció de subvencions davant altres administracions públiques per al desenvolupament de projectes i serveis de valor afegit.

Santiago Salvador, president de Asivalco, és ferm defensor d’aquest procés, donant-se la circumstància que la Llei d’Àrees Industrials, de la qual emanen les EGM, va ser una demanda de FEPEVAL, entitat que també presideix i de la qual Font del Pitxer és membre fundador. Salvador recorda que “en cap cas suposarà un increment de les quotes ni dels costos”, i, per contra, “incrementarà les possibilitats accedir a més inversions per part de l’administració autonòmica, que té línies específiques per a les EGM, al mateix temps que millorarà la col·laboració amb l’Ajuntament de Paterna a través d’un nou conveni”. El gerent de Asivalco, Joaquín Ballester, reitera que “la conversió en EGM suposarà la possibilitat de continuar implantant nous serveis que redunden en la millora de la competitivitat de la nostra àrea empresarial i seria un error retardar i més fins i tot deixar passar aquesta oportunitat”.

En el cas de Font del Pitxer, per superfície de sòl i nombre de propietaris, es convertirà en la EGM més gran de la província i fins i tot de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa es considera necessari fer aquest pas avant per a continuar mantenint la seua posició com a àrea empresarial d’avantguarda en la qual porta dècades instal·lat.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad