La EGM Parc Tecnològic Paterna, seleccionada com a mostra de bones pràctiques en el Programa Superior de Direcció de Parcs Empresarials

La EGM Parc Tecnològic Paterna, seleccionada com a mostra de bones pràctiques en el Programa Superior de Direcció de Parcs Empresarials

Compartir

La EGM Parc Tecnològic Paterna, va rebre el 26 d’abril la visita dels alumnes del Programa Superior de Direcció de Parcs Empresarials amb l’objectiu de mostrar les bones pràctiques de gestió que es desenvolupen. Dirigit a persones interessada en la gestió i direcció d’Àrees d’Activitat Econòmica, es tracta d’un programa superior de 200 hores que compleix la seua segona edició, impulsat per FEPEVAL, la Universitat d’Alacant i IVACE.

El curs inclou classes lectives per videoconferència, tallers pràctics, així com elaboració i presentació d’un projecte per a secundar, formar i professionalitzar als gestors d’àrees empresarials.  Amb aquest objectiu es va incloure en el programa del curs una visita a una àrea empresarial que poguera ser exemple de bones pràctiques empresarials, havent-se triat per a aquesta edició la EGM Parc Tecnològic Paterna, que va ser la primera a completar la conversió a la figura jurídica Entitat de Gestió i Modernització, segons la Llei 14/2018 d’Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana.

Els alumnes van ser rebuts per la gerent de la EGM, Manuela Pedraza, el vicepresident de l’entitat, Francisco Izquierdo, el Director Tècnic del Programa Superior, Vicente Seguí, el coordinador de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Paterna, José María Martínez, així com Francisco Machado, responsable de Centres Educatius en Caixa Popular, entitat que ha cedit les seues instal·lacions per a l’esdeveniment.

Durant les quatre hores que ha durat la visita s’ha exposat per part dels representants de la EGM l’evolució de l’àrea empresarial al llarg de les seues quasi 30 anys d’història. Pedraza ha recalcat la importància de comptar amb un ens gestor que puga treballar per la millora contínua de serveis i infraestructures i ha considerat clau “ser perseverant i constant per a aconseguir la resolució dels problemes, comptar amb la col·laboració d’Ajuntament i resta d’administracions públiques, així com que existisca una Junta Directiva implicada”.

L’atenció personalitzada, dotar-se d’eines avançades per a la gestió i control d’incidències, la millora d’infraestructures i la creació de serveis de valor afegit són algunes de les qüestions apuntades durant la jornada. En aquest sentit, s’ha destacat el desenvolupament de bones pràctiques com el Pla de Mobilitat, el Pla de Seguretat Integral, el SIG Industrial, el Pla d’Igualtat, l’Observatori de Sostenibilitat i la Transparència, el programa Mesotec en col·laboració amb la Universitat de València, els esforços per promoure la creació d’una Comunitat Energètica Local o el Conveni amb l’Ajuntament de Paterna per a la millora d’infraestructures, entre altres accions promogudes des de l’entitat gestora.

La sessió es va completar amb una visita a diferents espais de l’àrea empresarial, així com una exposició de casos pràctics en els quals s’ha abordat la resolució de diferents problemes derivats de situacions reals que es donen en el dia a dia de la gestió d’una àrea empresarial.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad