L’Ivace subvencionarà en 2023 amb un màxim d’un milió d’euros les actuacions de millora de les àrees industrials que tinguen constituïda una EGM

L’Ivace subvencionarà en 2023 amb un màxim d’un milió d’euros les actuacions de millora de les àrees industrials que tinguen constituïda una EGM

Compartir

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que en la convocatòria de 2023 “l’Ivace subvencionarà amb un màxim d’un milió d’euros les actuacions de millora i modernització de les àrees industrials que tinguen constituïda una entitat de gestió i modernització (EGM)”.

Climent ha explicat que fins ara les ajudes establien una subvenció màxima de 200.000 euros per projecte, una quantitat que es veurà incrementada en la pròxima convocatòria sempre que el polígon compte amb una EGM. En aquest sentit, ha destacat que “és un important pas que fem i un exemple que des de la Conselleria i des de l’Ivace continuem adaptant les nostres ajudes a les necessitats de les àrees industrials”.

El titular d’Economia ha fet aquest anunci en l’acte de graduació dels 196 alumnes dels cursos de postgrau de Direcció de Parcs Empresarials i de Gestió Empresarial que s’ha celebrat a la Universitat d’Alacant.

Durant la seua intervenció ha valorat el paper de les EGM, “que incrementen la competitivitat dels parcs empresarials i augmenten el valor de les empreses que s’hi integren, i ha destacat que ara, amb aquesta novetat, la constitució d’una entitat de gestió i modernització permetrà també optar a més subvencions”.

El conseller ha explicat que les EGM “són un instrument clau per a la professionalització de les àrees industrials, alhora que milloren les seues infraestructures i els serveis bàsics, afavoreixen l’arribada de més inversions i fomenten la creació de noves dotacions als parcs empresarials”.

En aquest sentit, ha subratllat que l’Ivace està molt present en el procés de constitució de les entitats de gestió i modernització, “assessorant els municipis de la Comunitat Valenciana mitjançant el desenvolupament de jornades informatives que s’emmarquen en el conveni de col·laboració subscrit any rere any amb Fepeval, que en 2023 comptarà amb una inversió de 70.000 euros”.

Programa superior de direcció de parcs empresarials

Durant la cerimònia de graduació, el conseller ha felicitat els 25 alumnes de la segona edició del Programa superior de direcció de pars empresarials, impartit per la Universitat d’Alacant en col·laboració amb Fepeval i finançat per l’Ivace amb una aportació de 20.000 euros.

Aquest programa superior, pioner a Espanya, ha complit per segon any consecutiu tots els objectius que té, contribuint a la professionalització de la gestió i la direcció de les àrees empresarials, impartint coneixements pràctics i dotant de les eines necessàries per a optimitzar la tasca que desenvolupen els gestors.

Climent ha destacat que la Comunitat Valenciana ja va ser pionera amb l’aprovació de la Llei de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials, “una normativa nascuda des del consens que dona resposta a una reivindicació històrica i està permetent la millora dels espais empresarials, i ara som pioners també a formar i comptar amb persones professionals per a la gestió dels polígons”.

“Aquest curs -ha continuat- es va crear per a donar resposta a la necessitat de proporcionar una formació específica per al desenvolupament de la professió de gestió dels parcs empresarials, i és un exemple de l’aposta per les àrees industrials que en contribueix a la professionalització, la competitivitat i el creixement, per a situar-les en el lloc que els correspon”.

Cal destacar que la formació del programa està plenament alineada amb els objectius de la Llei d’àrees industrials de la Comunitat Valenciana, que és la primera a escala nacional a introduir la figura de la gerència de l’àrea industrial com a element clau per a la professionalització de la gestió d’aquests espais econòmics compartits.

“El curs és també un reconeixement a la figura dels gestors d’àrees empresarials, que suposen un element diferenciador en aquelles àrees empresarials en les quals estan implantats”, ha manifestat el conseller.

Entre altres continguts, ha abordat el coneixement i la creació de les entitats de gestió i modernització, que ja s’estan implantant en les àrees empresarials, per a avançar en la seua conservació i en la implantació de serveis de valor afegit estimulant la col·laboració publicoprivada.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad