L’Ivace publica la classificació de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana amb un total de 296 bàsiques i 6 avançades

L’Ivace publica la classificació de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana amb un total de 296 bàsiques i 6 avançades

Compartir

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, (DOGV), ha publicat aquest dijous la resolució del conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, per la qual s’actualitza la classificació de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana amb un total de 296 bàsiques i sis avançades.

Aquesta classificació, realitzada per l’Ivace, és un dels aspectes que recull la Llei de gestió, promoció i modernització de les àrees industrials, (articles 34 i 37), que estableix les categories de bàsica, consolidada i avançada atenent les seues dotacions i als serveis que ofereixen.

D’aquesta manera, es classifiquen com a àrees industrials bàsiques aquelles que compleixen amb els requisits i serveis bàsics que establisquen el planejament i la normativa urbanística i local aplicable per a l’ús industrial.

Per a dur a terme aquesta categorització, l’Ivace s’ha basat en la informació aportada pels ajuntaments referent al compliment pels solars inclosos en les àrees classificades com a industrials en el seu municipi dels requisits exigits per l’article 177 de la Llei d’Ordenació del Territori Urbanisme i Paisatge (LOTUP).

Fins hui, la Comunitat Valenciana comptava amb un total de 171 àrees bàsiques, que ara s’incrementen fins a aconseguir les 296. D’elles, 59 pertanyen a la província de Castelló, 162 a la de València i 75 a la província d’Alacant.

Àrees industrials avançades

Així mateix, en la Comunitat Valenciana sis àrees industrials han obtingut per primera la vegada la categorització d’avançades, que corresponen a: Las Atalayas d’Alacant, Cotes Baixes d’Alcoi, Cotes d’Algemesí, Parc Industrial Juan Carlos I d’Almussafes i Fuente del Jarro i València Parc Tecnològic de Paterna.

La Llei d’àrees industrials contempla la classificació com avançades aquelles àrees industrials que, a més d’haver constituït una Entitat de Gestió i Modernització o tinguen una entitat de conservació urbanística, compten amb 9 de les 12 dotacions de l’article 32 —és d’obligatori compliment la del punt 5, xarxes de telecomunicacions de banda ampla— i disposen, a més, almenys de 9 de les 19 dotacions addicionals recollides en l’article 33 de la normativa.

Per a dur a terme aquesta categorització, l’Ivace s’ha basat en la informació aportada pels ajuntaments referent al compliment del que es disposa en els articles esmentats i, a més, ha realitzat verificacions sobre el terreny en totes i cadascuna d’aquestes àrees.

Modificació categoria

Després de la publicació d’aquesta actualització, la modificació de la categorització es realitzarà a petició dels municipis de la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, les localitats interessades o les Entitats de Gestió i Modernització corresponents podran sol·licitar la inclusió de la seua àrea industrial en una determinada categoria dins del termini que l’Ivace establirà per pròximament, aportant quanta documentació consideren o se’ls puga requerir per a justificar la mateixa.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad