El tercer Programa Superior de Direcció de Parcs Empresarials esgota totes les places disponibles

El tercer Programa Superior de Direcció de Parcs Empresarials esgota totes les places disponibles

Compartir

La professionalització de gestors i directors d’aquests espais productius desperta un gran interés, sent un dels aspectes introduïts per la Llei d’Àrees Industrials

La tercera edició del Programa Superior de Direcció de Parcs Empresarials, organitzat per FEPEVAL i la Universitat d’Alacant amb el suport d’IVACE, va arrancar recentment amb totes les places cobertes, posant de manifest, un any més, l’enorme interés que desperta la formació per a la gestió professionalitzada d’aquests espais productius.

Es tracta d’un programa superior que s’imparteix de manera semipresencial, combinant classes lectives per videoconferència i tallers pràctics, així com l’elaboració i presentació d’un projecte, amb una duració total de 200 hores. Amb aquesta formació es pretén ajudar a professionalitzar la figura dels gestors i directors de parcs industrials, impartint coneixements i dotant-los de les eines necessàries per a optimitzar la labor que desenvolupen.

Cal assenyalar que el desenvolupament de la Llei 14/2018 d’Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana, que ha sigut un èxit d’implantació com a norma pionera en el conjunt de l’estat espanyol, introdueix la figura de la gerència de l’àrea industrial com a “element clau per a la professionalització de la gestió d’aquests espais econòmics compartits”. Per això és necessari ajudar a formar especialistes en l’ampli ventall multidisciplinari que ha de desplegar els responsables de les entitats gestores de les zones industrials.

Seguretat, gestió econòmica i comercial, innovació i competitivitat, medi ambient, urbanisme, compres, cooperació interempresarial, serveis de valor afegit, comunicació i màrqueting, cooperació entre entitats gestores, estandardització de processos o donar a conéixer les formes jurídiques i models de gestió de les àrees empresarials són algunes de les qüestions que s’aborden durant el curs.

Per a això es compta amb un professorat multidisciplinari i heterogeni, compostos per enginyers, advocats, CEO de multinacionals, catedràtics o gerents i presidents d’entitats empresarials, amb un enfocament eminentment pràctic, comptant a més amb l’experiència de gerents i presidents dels més avançats i moderns parcs empresarials d’altres de regions d’Espanya.

El vicepresident primer de FEPEVAL, Vicente Seguí, que ha sigut un dels principals impulsors del curs dins de l’entitat, va apuntar que “pretenem ajudar els gestors a ser vertaders dinamitzadors del seu entorn, afavorint la competitivitat de les empreses i impulsant polítiques de modernització de les àrees empresarials pròpies del segle XXI com la salut i benestar dels treballadors, igualtat de gènere, sostenibilitat, consums responsables o mobilitat, entre altres”. Per part seua, el president executiu de FEPEVAL, Diego Romá, va destacar “la fita que suposa la impartició de l’únic curs sobre gestió d’àrees industrials en el sistema educatiu espanyol i la importància de treballar en col·laboració amb Universitat i la Generalitat, a través de l’IVACE, per a fomentar el desenvolupament de les àrees empresarials, que tenen un efecte directe en el desenvolupament econòmic del seu entorn”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad