La Generalitat crea un canal de comunicació directa amb les entitats de gestió i modernització de les àrees industrials de la Comunitat

La Generalitat crea un canal de comunicació directa amb les entitats de gestió i modernització de les àrees industrials de la Comunitat

Compartir

El director general d’Indústria de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Manuel Rosalén, ha anunciat la creació d’un canal de comunicació directa amb les entitats de gestió i modernització de les àrees industrials (EGM) de la Comunitat Valenciana.

Com ha explicat Manuel Rosalén, “este canal de comunicació directa, en forma de mesa permanent de treball, permetrà a la Generalitat conéixer de primera mà les necessitats de les empreses que ocupen estes infraestructures econòmiques tan rellevants per al creixement de la indústria de la Comunitat. És, a més, un fòrum per a identificar de manera contínua les problemàtiques i les necessitats concretes de les EGM i de les àrees industrials”.

“La mesa permanent —hi ha afegit el director general d’Indústria— serà el fòrum en el qual es debaten i es consensuen les possibles polítiques públiques a desenvolupar. Cal tindre en compte que les EGM són una oportunitat de creixement i desenvolupament i són sinònim de parcs empresarials ben gestionats i amb servicis de valor afegit i de qualitat”.

El representant de la Conselleria que dirigix Nuria Montes ha recordat que “a la Comunitat Valenciana s’han creat 23 EGM que estan plenament operatives des de l’aprovació, en 2018, de la Llei 14/2018, de 5 de juny, de la Generalitat, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials”.

Estes entitats són: València Parc Tecnològic, a Paterna; EGM Juan Carlos I, a Almussafes (València); EGM del Polígon Nord d’Almussafes; EGM Sur 13 (Entre Ríos), a Onda; EGM Cotes Baixes, a Alcoi; EGM La Granadina, a San Isidro; EGM Parc Empresarial Belcaire, a la Vall d’Uixó; EGM Parc Empresarial Mezquita, a la Vall d’Uixó; EGM Benicarló Mercat Abastos-Collet, i EGM Polígon industrial Fuente del Jarro, a Paterna.

A estes entitats cal afegir-hi: EGM Cotes, a Algemesí; EGM Atalayas, a Alacant; EGM La Foia, a Castalla; EGM La Nord2, a Onda; EGM Parc Logístic de València (PLV), a Riba-roja de Túria; EGM SUPOI8, a Almassora; EGM Aeroport Manises; EGM Pere Miquel, a Algemesí; EGM El Campaner d’Alcalà de Xivert; EGM Àrea industrial Les Galgues, a Pedreguer; EGM Cotes Altes, a Alcoi; EGM Àrea industrial Romeral Sur14, a Onda, i EGM Àrea Empresarial Aguamarga, a Alacant.

La creació de la mesa permanent de treball s’ha acordat en una reunió del director general d’Indústria amb els representants de les EGM. En esta reunió també s’ha comptat amb l’assistència de membres de la Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana (FEPEVAL).

A les entitats i les associacions que gestionen el sòl industrial de tota la Comunitat Valenciana, Manuel Rosalén els ha avançat que la direcció general d’Indústria està treballant en la convocatòria per a 2024 d’ajudes per a la constitució de noves EGM i per a donar suport a actuacions que milloren la competitivitat de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana.

Ajudes de l’Ivace

Com ja es va anunciar, l’Ivace, entitat dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, va convocar el 8 de gener passat ajudes directes destinades a la millora i la modernització d’àrees industrials de la Comunitat Valenciana corresponents a l’exercici 2024, amb un pressupost de 32 milions d’euros. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el pròxim 12 de febrer de 2024.

La convocatòria de subvencions, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, DOGV, establix tres línies d’actuació: una per a les localitats en risc de despoblament, dotada amb 1 milió d’euros; una altra, d’11 milions d’euros, per a aquells projectes d’ajuntaments que tinguen constituïda una entitat de gestió i modernització (EGM), en les seues àrees industrials, a data 31 de desembre de 2023, i una tercera línia de 20 milions d’euros dirigida a la resta de municipis de la Comunitat Valenciana.

Les ajudes de 2024 consistixen en una subvenció que pot arribar al 100 % dels projectes d’inversió, per a millora, modernització i dotació d’infraestructures i servicis als polígons, les àrees industrials i els enclavaments tecnològics, i estan dirigides a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

Tal com establix la convocatòria, estan dirigides a projectes i/o actuacions anuals, executables durant l’exercici 2024, és a dir, els projectes es podran haver iniciat abans de la presentació de la sol·licitud d’ajuda, però només seran subvencionables els treballs realitzats des de l’1 de gener de 2024 fins al 31 de desembre de 2024.

Estos projectes s’hauran d’executar en una àrea industrial inclosa en el Mapa de sòl industrial de la Comunitat Valenciana de l’Ivace i es duran a terme en el marc d’un desenvolupament sostenible i de foment de la conservació, la protecció i la millora del medi ambient.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad