FEPEVAL celebra 25 anys liderant la transformació de les àrees industrials valencianes cap a la sostenibilitat i la innovació

FEPEVAL celebra 25 anys liderant la transformació de les àrees industrials valencianes cap a la sostenibilitat i la innovació

Compartir

El 30 de març es va celebrar el 25 aniversari de la Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL, marcant una trajectòria de compromís ininterromput amb la modernització i la gestió de qualitat de les àrees industrials valencianes.

FEPEVAL va ser creada en 1999 amb l’objectiu de promoure el desenvolupament i la modernització de les àrees empresarials valencianes. Al llarg de 25 anys, ha crescut des de les huit fundadores fins a comptar amb 56 entitats federades i 170 àrees industrials, convertint-se en un referent en la gestió d’espais empresarials i en un interlocutor clau davant les administracions públiques. FEPEVAL és sinònim de compromís amb la sostenibilitat, la innovació i la competitivitat del teixit industrial de la Comunitat Valenciana.

En aquests 25 anys, FEPEVAL ha aconseguit importants fites que han contribuït a l’enfortiment del teixit industrial valencià. L’exemple més destacat és la promulgació de la Llei 14/2018 d’àrees industrials de la Comunitat Valenciana, una normativa pionera per la qual es va treballar durant anys des de la Federació i que ha impulsat la gestió adequada d’aquestes zones a través de la col·laboració públic-privada, fent de la Comunitat Valenciana una regió pionera a Espanya per la seua implantació.

La col·laboració de FEPEVAL amb les administracions públiques ha sigut crucial per a fomentar la competitivitat dels espais empresarials, que contribueix significativament al PIB de la regió. La implementació d’Entitats de Gestió i Modernització (EGM), l’organització de congressos i programes de formació especialitzats, i la recent celebració de l’acte de reconeixement a les primeres àrees industrials avançades, són testimoniatge de l’eficàcia d’aquestes aliances. Plans de Mobilitat, Creació de Comunitats Energètiques Locals, Plans de Seguretat Integral o projectes de simbiosi industrial són algunes de les accions amb les quals FEPEVAL contribueix a la millora d’aquests espais.

Un altre de les principals fites de FEPEVAL és la impartició del programa superior de Direcció de Parcs Empresarials, pioner i únic en la seua classe en el sistema educatiu espanyol, que té per objecte contribuir a la professionalització de la gestió i direcció de les àrees empresarials, formant a gestors tant privats com públics. Amb la quarta edició, aquest curs de 200 hores lectives en modalitat semipresencial impartit per la Universitat d’Alacant ha format a un centenar de gestors d’àrees industrials, contribuint a la seua professionalització, la seua competitivitat i creixement.

En clau estatal, FEPEVAL com a membre fundador de la Confederació Espanyola d’Àrees Empresarials, CEDAES, ve col·laborant amb federacions germanes de tot l’estat espanyol, compartint objectius i bones pràctiques. En particular, CEDAES, està treballant intensament en la inclusió d’un capítol que regule la gestió de les àrees empresarials en la nova Llei d’Indústria.

En aquest dia tan assenyalat el president executiu de FEPEVAL Diego Romá posa en valor la labor dels membres de la federació: “FEPEVAL és la suma de totes les persones que creem en la necessitat de modernitzar i dignificar les àrees industrials valencianes. Hui celebrem 25 anys d’il·lusió, companyonia i implicació per la millora dels nostres parcs empresarials. Moltes gràcies a totes les persones que durant aquests 25 anys heu contribuït a fer-ho possible amb el vostre compromís”.

*Romá també assenyala que “durant la nostra marxa també hem trobat un gran suport en les administracions públiques, amb la qual hem treballat en pro dels nostres parcs empresarials, destacant el *Ivace+i, així com nombrosos ajuntaments i mancomunitats conscients de la importància de les seues àrees industrials”. En aquest sentit va assenyalar que “la seua participació ha sigut essencial en la modernització de les nostres àrees industrials, fent d’elles espais més sostenibles, inclusius i competitius. Encara que des de FEPEVAL hem aconseguit avanços molt significatius, encara queda molt per fer. Més Entitats de Gestió i Modernització, plans de mobilitat i seguretat integral, projectes enfocats en l’eficiència energètica i l’economia circular són necessaris en les nostres àrees empresarials”.

Amb la mirada posada en el futur, Diego Romá reafirma el compromís de FEPEVAL “conscients del camí que encara ens queda per recórrer, però també dels sòlids fonaments que hem construït, per 25 anys més treballant a través de FEPEVAL en pro de la millora dels nostres parcs empresarials”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad