*Ivace+i incrementa en 1,5 milions d’euros el pressupost de la convocatòria d’ajudes per a la millora d’àrees industrials de 2024

*Ivace+i incrementa en 1,5 milions d’euros el pressupost de la convocatòria d’ajudes per a la millora d’àrees industrials de 2024

Compartir

Ivace+i, dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que dirigeix Nuria Montes, ha incrementat en 1,5 milions d’euros el pressupost de la convocatòria d’ajudes dirigides a la millora de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana corresponents a l’exercici 2024. El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, DOGV, ha publicat aquest dijous la d’aquesta ampliació, de manera que el pressupost d’ajudes per a projectes d’inversió per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics ascendeix a un total de 33,5 milions d’euros, enfront dels 32 milions d’euros inicials. (9-5-24)

Cal recordar que la convocatòria d’ajudes per a la millora d’àrees industrials de 2024 estableix tres línies d’actuació: una per a les localitats en risc de despoblació dotada amb un milió d’euros, una altra d’11 milions d’euros per a aquells projectes d’ajuntaments que tinguen constituïda una Entitat de Gestió i Modernització (*EGM) en les seues àrees industrials a data 31 de desembre de 2023, i una tercera línia de 20 milions d’euros dirigida a la resta de municipis de la Comunitat Valenciana.

Ajudes 2024

Tal com estableix la convocatòria, les ajudes per a la millora d’àrees industrials estan dirigides a projectes i/o actuacions anuals, executables en l’exercici 2024, és a dir, els projectes podran haver-se iniciat abans de la presentació de la sol·licitud d’ajuda, però només seran subvencionables els treballs realitzats des de l’1 de gener de 2024 fins al 31 de desembre de 2024.

Els projectes hauran d’executar-se en una àrea industrial inclosa en el Mapa de Sòl Industrial de la Comunitat Valenciana de l`Ivace i es duran a terme en el marc d’un desenvolupament sostenible i de foment de la conservació, protecció i millora del medi ambient.

Actuacions subvencionables

Entre les actuacions subvencionables destaca l’obra civil per a la portada total o parcial al polígon de serveis i /o infraestructures com a energia elèctrica, gas, fibra òptica, telecomunicacions i aigua que permetrà donar un major subministrament a les empreses i la construcció de grans infraestructures que beneficien a l’àrea industrial com un baixador ferroviari, ponts o creació de vials d’accés al parc empresarial.

Se subvencionarà l’adquisició de terrenys confrontants a l’àrea industrial per a l’ampliació de viaris, zones verdes, aparcaments i accessos, així com la implantació en el polígon o en terrenys confrontants d’estació de servei, centre polivalent, servei de correus, oficines bancàries, instal·lacions per a la pràctica esportiva, centre d’educació infantil, hotel i servei de salut i restauració.

També s’inclou la millora en el subministrament elèctric, en el subministrament d’aigua i la dotació o millora del subministrament de gas, la generació d’energia renovable per a tot el polígon, la implantació d’algun sistema que permeta la identificació correcta dels codis LER (Llista Europea de Residus) dels residus generats, la creació d’eina web amb informació de l’àrea industrial o la creació d’un cens d’empreses del polígon.

De la mateixa manera, se subvencionarà la millora de la senyalització dels carrers i les zones verdes, i la implantació de recorreguts biosaludables, la millora viària mitjançant l’habilitació de nous aparcaments, voreres més àmplies, nous accessos, passarel·les per als vianants, eixample dels vials i pàrquing de camions.

L’adequació de marquesines per a les parades d’autobús dins del polígon industrial o en un radi de 300 metres i la creació o millora de zona/punts de recàrrega de vehicles elèctrics dins del parc empresarial (incloses bicicletes elèctriques i patinets elèctrics) són també actuacions subvencionables.

Així mateix, s’inclou l’ampliació o creació de depuradora, l’obra civil que permeta la implantació de fibra òptica, la vigilància a través de circuit tancat de televisió, la creació de carril bici, la millora de l’enllumenat públic, de la xarxa contra incendis i del sanejament separatiu de les aigües residuals.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad