FEPEVAL aporta la seua experiència en gestió de parcs empresarials a Navarra

FEPEVAL aporta la seua experiència en gestió de parcs empresarials a Navarra

Compartir

Diego Romá, president executiu de la Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana (FEPEVAL), va participar recentment en una interessant jornada celebrada a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat de Navarra. L’esdeveniment, organitzat per la Càtedra “Territori i Habitatge” d’aquesta escola va comptar amb la presència de destacats professionals i experts en planificació i gestió de sòl industrial.

En el marc dels treballs sobre la nova Llei d’Indústria i el Pla Director de Sòl i Infraestructures Industrials de Navarra, la trobada va tindre com a objectiu abordar els reptes del futur dels polígons industrials. El conseller d’Indústria i de Transició Ecològica i Digital Empresarial, Mikel Irujo, va presidir la jornada, emfatitzant la necessitat d’adaptar-se als desafiaments emergents com la transformació digital i la sostenibilitat ambiental.

EXPERIÈNCIA VALENCIANA

Durant la seua intervenció, Diego Romá va compartir l’experiència pionera de FEPEVAL en la implementació de la Llei 14/2018 d’àrees industrials de la Comunitat Valenciana, destacant la importància de la col·laboració públic-privada en el desenvolupament i revitalització d’aquestes zones, així com el factor clau de comptar en cada territori amb una federació regional com a actor dinamitzador per a la implementació de la respectiva normativa de gestió de parcs empresarials en cada comunitat autònoma.

També va posar en valor la labor de la Confederació Espanyola d’Àrees Empresarials, CEDAES, com a vector de reivindicació, diàleg i intercanvi de bones pràctiques en matèria de governança industrial entre les federacions regionals i els seus respectius governs autonòmics, així com el Ministeri d’Indústria. La llei valenciana ha sigut reconeguda com un paradigma en la gestió d’àrees industrials i està inspirant legislacions similars en altres regions d’Espanya. La intervenció de Diego Romá va suscitar interés i va reafirmar en el context estatal el valor d’aquesta normativa autonòmica que està afavorint el progrés i la competitivitat de les àrees industrials.

Des de FEPEVAL es va assenyalar la importància de dotar a les àrees empresarials d’equips de gestió professionals capaces d’oferir a les empreses serveis de valor afegit, la qual cosa és possible a través de la posada en marxa de les Entitats de Gestió i Modernització, EGMs. *Romá va posar en valor la importància de realitzar una decidida inversió des de les administracions públiques, tant per al manteniment dels espais com per a la creació de les necessàries infraestructures, posant com a exemple les ajudes de Ivace des de 2017 per a la millora de parcs empresarials en la Comunitat Valenciana. L’estreta relació que fomenta la Llei valenciana d’Àrees Industrials entre Ajuntaments i EGMs, al costat de la línia de subvencions per a realitzar actuacions que ve publicant cada any l’IVACE, han suposat un nou paradigma en la gestió de les àrees empresarials, ajudant a revertir dècades de deixadesa i abandó d’aquests espais productius.

A més d’abordar els aspectes legals i de gestió, la jornada també es va centrar en la planificació, sostenibilitat, mobilitat, economia circular, seguretat, paisatgisme i eficiència energètica de les àrees industrials. Romá i altres participants van discutir sobre les tendències actuals, van identificar desafiaments clau, van compartir les seues experiències i van explorar solucions innovadores per a un desenvolupament més sostenible i eficient d’aquestes àrees. D’aquesta manera es van poder conéixer per part de les diferents i valuoses perspectives dels experts sobre el futur dels parcs empresarials i industrials a Espanya.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad