Fepeval i Elx Parc Empresarial arranquen un ambiciós programa de simbiosi industrial

Fepeval i Elx Parc Empresarial arranquen un ambiciós programa de simbiosi industrial

Compartir

El dilluns 17 de juny es va donar inici a l’ambiciós Programa de Simbiosi Industrial al Parc Empresarial d’Elx, amb un workshop que va reunir representants de diversos sectors industrials. Aquest esdeveniment marca el començament d’una iniciativa pionera a la província d’Alacant, liderada per FEPEVAL en col·laboració amb l’Entitat de Gestió del Parc Empresarial d’Elx, la Diputació d’Alacant i l’assistència tècnica de RedEco.

El taller va comptar amb la participació d’una vintena de persones d’una dotzena d’empreses de sectors tan variats com calçat, moda, automoció, salut, alimentació, plàstic, gestió de residus i construcció, entre altres. Els participants van explorar les oportunitats de negoci a través de l’economia circular, reflectint un fort compromís amb la sostenibilitat i la innovació.

Resultats Prometedors i Metodologia Efectiva

L’esdeveniment va destacar per la seua eficàcia en registrar 73 recursos i establir 55 connexions productives entre les empreses assistents. Entre els recursos materials més generats per les empreses assistents destaquen les 700 tones mensuals de cartó i altres embalatges, destacant el potencial sense explotar de les més de 750 empreses del parc. A això se li afig altres recursos com a palets, residus electrònics o liquide refrigerant, anticongelant o olis hidràulics que poden ser objecte d’importants sinergies entre empreses.

La metodologia NISP® de International Synergies (ISL) es va emprar per a maximitzar les sinergies industrials, oferint el desenvolupament d’un taller d’oportunitats de negoci entre empreses locals, taules redones dinàmiques o l’eina SYNERGie® per a identificar i desenvolupar oportunitats de negoci sostenible. A través d’ella, cada empresa va rebre un informe personalitzat amb les possibles sinergies detectades per a decidir quins desenvolupar.

Els resultats de les enquestes de satisfacció reflecteixen que els objectius principals pels quals els assistents van acudir a l’esdeveniment van ser el networking i les oportunitats de negoci, així com conéixer més sobre els beneficis ambientals i les solucions disponibles.

Aquest workshop és només el primer pas cap a la transformació de les àrees industrials en Ecosistemes Col·laboratius de Proximitat, que busquen generar riquesa per a les comunitats i promoure un ús més eficient dels recursos. La iniciativa AE20L, que engloba més de 10 milions de m² de sòl industrial i alberga a més de 2.500 empreses, juga un paper crucial en aquesta transformació.

FEPEVAL, per part seua, continua treballant en la creació de noves Entitats de Gestió Empresarial (*EGM) per a expandir la xarxa d’àrees participants en aquest innovador programa, subratllant la importància de les entitats de gestió en el suport diari i en la provisió de serveis de valor afegit.

Sobre International Synergies (ISL)

Amb més de 20 anys d’experiència, ISL ha aconseguit impactes ambientals i econòmics significatius, incloent-hi l’eliminació de 42 milions de tones d’emissions de CO₂ i la generació de més de 2 mil milions de lliures en beneficis econòmics a través de la seua xarxa NISP® a Anglaterra.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad