CEDAES i FEPEVAL assenyalen a Paiporta la necessitat d’inversió per a la reactivació de les àrees empresarials afectades per la Dana

CEDAES i FEPEVAL assenyalen a Paiporta la necessitat d’inversió per a la reactivació de les àrees empresarials afectades per la Dana

Compartir

Representants de la Confederació Nacional d’Àrees Empresarials, CEDAES, ha visitat aquest matí diversos dels municipis severament afectats per la DANA del passat 29 d’octubre, detenint-se especialment al parc empresarial La Estació de Paiporta. Aquesta visita ha tingut lloc abans de la celebració de la seua Assemblea General, que es durà a terme aquesta vesprada en la localitat de Riba-roja de Túria. CEDAES, que agrupa més de 6.000 parcs empresarials de 12 Comunitats Autònomes, ha reivindicat hui solucions urgents per a la recuperació econòmica dels parcs empresarials valencians afectats per la DANA.

L’Assemblea General se celebra a València com a mostra de suport i solidaritat amb les àrees empresarials afectades per la DANA. Es tracta de la primera decisió presa pel president de CEDAES, Pablo García-Vigón, des del seu nomenament al gener d’enguany, destacant així el compromís amb la recuperació d’aquestes zones.

La comitiva de CEDAES, encapçalada per García-Vigón, ha estat composta per representants de huit federacions nacionals: UPIC (Catalunya), Nasuvinsa (Navarra), Zincaman (Castella-la Manxa), Fepecyl (Castella i Lleó), Fepemur (Regió de Múrcia), AREAS (Astúries), Ecoaga (Gran Canària) i AEPA (Andalusia), a més de Fepeval (Comunitat Valenciana). A la seua arribada al parc empresarial La Estació de Paiporta han sigut rebuts pel president executiu de Fepeval, Diego Romá, al costat dels vicepresidents Marcial Diago i Antonio Alagarda, així com per membres de diverses associacions empresarials afectades. Entre les localitats representades es troben Paiporta, Catarroja, Beniparrell, Riba-roja de Túria, Sedaví, Albal, Massanassa i Torrent. També era present Maribel Albalat, alcaldessa de Paiporta i Josep Cabanes, president de la Mancomunitat Intermunicipal de L’Horta Sud i alcalde de Sedaví.

En la seua intervenció, el president de CEDAES, Pablo García-Vigón, ha reclamat mesures concretes i urgents:

Injecció econòmica immediata per a recuperar l’activitat destruïda, que afecta el 20% dels parcs empresarials valencians.
Simplificació dels tràmits burocràtics per a accelerar la reconstrucció.
Exempcions i incentius fiscals per a evitar la fugida d’empreses.
Execució completa d’infraestructures de protecció en zones inundables.
Creació d’un fons d’emergència que avant les indemnitzacions, evitant l’actual bloqueig per part de les asseguradores.

“Espanya i la UE tenen recursos suficients. Només necessitem voluntat per a prioritzar l’urgent”, ha declarat García-Vigón, subratllant la importància de reconstruir el teixit productiu per a garantir l’ocupació i la competitivitat de la regió. Des de CEDAES es fa una crida a les administracions públiques i al sector empresarial per a unir esforços i convertir aquestes necessitats apressants, en accions concretes. “No podem recuperar les vides humanes perdudes, però sí que podem reconstruir les nostres empreses i protegir el futur”, ha conclòs García-Vigón.

Verónica Bosch, presidenta de l’Associació de Polígons Industrials de Paiporta, APIP, ha agraït el suport d’entitats i administracions, destacant la labor de CEDAES i FEPEVAL, especialment de Diego Romá, pel seu continu suport en la gestió amb administracions i en la unió de les associacions afectades. En particular va voler destacar la donació rebuda per APIP des de l’Associació del Polígon Sant Cristòfor de Valladolid (FEPECYL), que va ser “clau per a desenvolupar accions la neteja

La presidenta de APIP ha subratllat que a Paiporta, 210 empreses i 5.000 empleats s’han vist afectats en els polígons La Mina, La Pascualeta i L’Estació, el 100% dels existents. A nivell provincial, va assenyalar que el Consell General d’Economistes estima que en els 15 municipis més afectats (l’anomenada “zona zero”) hi ha 15.700 empreses i 92.000 ocupacions compromeses i en els 68 municipis afectats, més de 48.700 empreses han patit danys.

En paraules de Verónica Bosch, “tres mesos i mig després de la DANA les àrees industrials segueixen en condicions perilloses per a treballar, amb desperfectes en calçades, forats, falta d’il·luminació i sense recollida de residus”. Ha insistit en la necessitat de reconstrucció i un pla de reactivació industrial que evite la fugida d’empreses i ajude a la seua recuperació. Així mateix, ha demanat que totes les administracions treballen de manera conjunta i coordinada, demostrant responsabilitat i compromís.

Diego Romá, president executiu de FEPEVAL, ha volgut agrair en primer lloc la solidaritat mostrada per les diferents federacions regionals que conformen CEDAES, que es van implicar directament amb els parcs empresarials afectats mitjançant enviaments de material i maquinària per a les primeres labors de neteja que es van realitzar en molts d’ells.

Romá també ha expressat el seu agraïment a la Conselleria d’Innovació i IVACE+i per les labors desenvolupades fins a la data en actuacions com la neteja o el suport prestat en matèria de Mobilitat, així com la contractació d’agents de proximitat, els qui van exercir un paper clau en els primers dos mesos després de la DANA.

Per a Romá, ara és prioritari posar en marxa un pla de rellançament dels parcs empresarials, per al que serà necessària el finançament de totes les administracions públiques, inclosa la Unió Europea. ‘Hem de reconstruir els parcs empresarials, millorar les seues infraestructures i garantir que siguen no sols segurs, sinó també atractius per a les empreses’, ha afirmat.

Per part seua, Maribel Albalat, alcaldessa de Paiporta ha assenyalat que “els nostres esforços estan centrats en recuperar les infraestructures bàsiques com a primera fase. Tenim assegurada la inversió a futur amb els més de 201 milions d’euros que l’Estat ens ingressarà per a la reconstrucció d’infraestructures del municipi i les inversions de l’IVACE. Hi ha una partida específica per a polígons a més dels recursos propis com el projecte d’urbanització de José Segrelles que ascendeix a una mica més d’un milió d’euro”.

“Una vegada reparades les infraestructures bàsiques, els nostres esforços se centraran en tindre uns Polígons d’última generació amb projectes de mobilitat, seguretat i connectivitat que facen de la reconstrucció una millora significativa dels Polígons”, va assenyalar l’alcaldessa.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad