Diego Romá: “La aprovació de la nova Llei d’Àrees Industrials generarà servicis de valor afegit i potenciarà la competitivitat de les empreses.”

Diego Romá: “La aprovació de la nova Llei d’Àrees Industrials generarà servicis de valor afegit i potenciarà la competitivitat de les empreses.”

Compartir

La Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana ha participat aquest matí en la jornada “Els parcs empresarials davant els reptes de la nova Llei d’Àrees Industrials”, organitzada per la Mancomunitat Camp de Túria, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Riba-roja del Túria.

Diego Romá, gerent de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL, ha destacat la necessitat que s’aprove la nova Llei d’Àrees Industrials “per a acabar amb l’abandó que pateixen la immensa majoria de les àrees industrials de la Comunitat”. Encara que “les àrees industrials generen més del 50% del PIB d’aquest país, ni tan sols reben el 5% del que generen via impostos”, ha recordat Romá. Aquesta Llei, actualment en tramitació en les Corts Valencianes, ha sigut qualificada pel gerent de Fepeval com a “pionera, valenta, innovadora, senzilla, pràctica, avançada i participativa” i ha considerat que generarà “serveis de valor afegit i potenciarà la competitivitat de les empreses”.

Romá ha recordat que “la creació d’Entitats de Gestió i Modernització (EMG) de les àrees empresarials és clau per a fomentar la col·laboració públic-privada entre propietaris de sòl i administració pública que permeta, no solament realitzar l’adequada conservació i manteniments d’aquests espais sinó a més, el desenvolupament de nous serveis de valor afegit que potencien la seua competitivitat”. El desenvolupament de plans d’emergència, serveis de seguretat i vigilància, acords comercials, formació, gestió de residus, escoletes infantils, energies alternatives, assessories, imatge corporativa o la creació d’un vertader ens de representació de caràcter territorial davant altres entitats i administracions són serveis dels quals manquen més del 90% dels polígons i que podrien començar a desenvolupar-se amb la nova Llei y la creació de les EGM.

Aquesta jornada, que ha tingut lloc a Riba-roja de Túria, ha comptat amb la presència de la secretària autonòmica d’Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana, Blanca Marín, qui ha detallat els aspectes de la nova Llei que beneficiaran a les àrees empresarials. La necessitat de comptar amb aquesta normativa específica que potencie les àrees industrials ha sigut compartida pels gerents de AEMON, Paco Camps; de Asivalco, Joaquín Ballester; de ASOCREVA, Carlos Peinado; i Riba-3, Rafael Ibáñez, que han participat en una taula redona posterior. El responsable de Seguretat de Fepeval, Antonio Molina, també ha participat en el debat en el qual ha advertit de la necessitat de desenvolupar plans de seguretat industrial específics a les àrees industrials, un motiu més per a la creació d’Ens Gestors de Modernització que s’ocupen d’impulsar el seu desenvolupament en col·laboració amb les administracions locals. Tots els ponents i representants d’associacions empresarials han coincidit a enaltir els aspectes positius que tindrà la nova llei per a les empreses.

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad