FEPEVAL i AEMON comparteixen la seua experiencia social a Tunísia per mediació de la Unió Europea

FEPEVAL i AEMON comparteixen la seua experiencia social a Tunísia per mediació de la Unió Europea

Compartir

El model de diàleg social de la Comunitat Valenciana s’ha posat com a exemple davant el govern i les empreses publiques tunecinas.

L’experiència en matèria de diàleg social tant a nivell autonòmic com a local de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL, i de l’Associació Empresarial de Montcada, Alfara del Patriarca i Nàquera, AEMON, s’ha compartit recentment en una sèrie de reunions amb el grup de treball interministerial del Govern de Tunísia i diversos agents socials d’aquest país.

En particular, aquest viatge a Tunísia, ha servit per a assessorar sobre la creació d’una autoritat de diàleg social en les empreses públiques del país. Aquesta iniciativa ha sigut organitzada pel servei d’assistència tècnica TAIEX, instrument de la direcció general d’ampliació de la Comissió Europea, encarregat de proporcionar assistència tècnica i intercanvi d’informació per a preparar l’ingrés i la transició a l’economia de mercat i l’estat de dret en països candidats a l’adhesió en la Unió Europea.

En aquest seminari, s’ha exposat el model de diàleg social a la Comunitat Valenciana, així com el desenvolupament de ferramentes de participación a les organitzacions empresarials i sindicals com actors integrants de la societat civil. En particular s’han desenvolupat experiències obtingudes en diversos Comitès Econòmic i Social d’àmbit autonòmic i local i pactes territorials per l’ocupació.

Es tracta de la quarta ocasió que el gerent de FEPEVAL i AEMON, Diego Romá, col·labora amb el TAIEX, després de tres experiències anteriors a Skopje (Macedònia), Belgrad (Sèrbia) i Kíev (Ucraïna).

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad