Fepeval transmet al delegat del Govern les reivindicacions de les diferents àrees industrials en matèria de connexions i infraestructures

Fepeval transmet al delegat del Govern les reivindicacions de les diferents àrees industrials en matèria de connexions i infraestructures

Compartir

El president de FEPEVAL, Santiago Salvador, ha traslladat avui al delegat del govern, Juan Carlos Fulgencio, el sentir i reivindicacions dels parcs empresarials de la Comunitat Valenciana. La reunió s’ha mantingut en el polígon industrial Font del Gerro de Paterna, en un clima agradable i de comprensió mútua.

Des de Fepeval, que representa a més de 120 àrees industrials de la Comunitat, s’ha posat de manifest que, malgrat avanços recents com la nova Llei d’Àrees Industrials, pionera en l’estat espanyol o les ajudes del IVACE per a la millora de la Competitivitat de les Àrees Empresarials, en la seua gran majoria aquests espais manquen de la necessària atenció, inversions i manteniment per part de les administracions públiques. Des de Fepeval s’ha posat l’accent en dos aspectes concrets, com són la necessària inversió en infraestructures vials i ferroviaries que milloren la competitivitat dels polígons, així com en la necessitat d’implementar plans de seguretat industrial específics. Antonio Molina, director de Seguretat de Fepeval, ha exposat el pla de l’entitat per a generar un sistema d’informació que permeta dotar a efectius de Bombers, Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat i Serveis d’Emergències de la necessària informació per a actuar amb plena seguretat.

D’altra banda, el gerent de l’entitat, Diego Romá, ha traslladat un bon nombre de reivindicacions particulars que, en matèria de mobilitat i connexions, han arribat des de diferents àrees empresarials de la Comunitat. En nom d’Elx Parc Empresarial s’ha recordat la necessitat de connectar aquesta àrea empresarial amb l’Autovia A-70, així com amb les connexions ferroviàries properes. Des de la Associació Empresarial de Catarroja, parc industrial El Bony, s’ha posat de manifest la problemàtica d’accés a Catarroja, l’entrada del qual des de València és pel propi polígon industrial, fet que col·lapsa els principals carrers del polígon, per la qual cosa urgeix almenys un accés directe a la pròpia població. Des de Asimanises, Associació per a la Innovació Empresarial de Manises, s’ha emplaçat a la construcció d’una passarel·la per als vianants sobre la N-220 per a la connexió per als vianants del casc urbà amb la terminal de l’aeroport, recordant que tristament al juliol de 2018 es va registrar un atropellament mortal en aquest punt. Des de APPI, Parc proveïdors Juan Carlos I d’Almussafes, s’ha emfatitzat en la necessitat del Baixador Renfe per a la Línia C2 (València-Xàtiva) així com en el problema de l’accés a la A-7 des del polígon Juan Carlos I a través d’un pont, amb una corba i canvi de rasant molt perillós. València Parc Tecnológic recorda la necessitat d’ampliar el pont que serveix d’enllaç amb l’A-7 per als treballadors del parc empresarial. Des de Asivalco s’ha posat l’accent en la problemàtica d’accessos a l’àrea industrial des de fa 40 anys i la necessitat d’incorporar un accés directe a la segona fase, mentre que per part del Parc Empresarial de Las Atalayas, s’ha indicat que la prioritat és la seua ampliació sobre terrenys del SEPES. Finalment, des de la Associació Empresarial Alzira es recorda que la connexió amb l’A-7 es produeix a través d’un enllaç que queda molt llunyà.

El president de FEPEVAL, Santiago Salvador, ha volgut agrair l’atenció prestada pel delegat del Govern, així com la seua predisposició a recolzar les reivindicacions del col·lectiu empresarial valencià. A petició de la pròpia entitat, i per a afavorir les reivindicacions en matèria de mobilitat i infraestructures, el delegat del Govern s’ha oferit a intervenir perquè es produïsquen encontres amb el Ministre de Foment, José Luis Ábalos, així com la Ministra d’Indústria, Reyes Maroto. En matèria de Seguretat, Fulgencio, s’ha mostrat obert a afavorir la participació de les àrees industrials en els Consells de Seguretat perquè puguen fer les seues aportacions. Respecte a les reivindicacions particulars de les diferents àrees empresarials, des de Delegació de Govern s’han compromès a oferir informació particular de l’estat d’aquests projectes en un termini de temps no superior a 15 dies.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad