FEPEVAL lamenta la falta de compromís d’alguns Ajuntaments que han privat de subvencions a les seues àrees empresarials

FEPEVAL lamenta la falta de compromís d’alguns Ajuntaments que han privat de subvencions a les seues àrees empresarials

Compartir

Representants de diferents entitats gestores d’àrees empresarials han mostrat a FEPEVAL el seu malestar pel fet que les ajudes del IVACE, que han repartit 47,2 milions d’euros per a millorar serveis i modernitzar les àrees empresarials entre 166 polígons industrials, han passat de llarg per la seua porta sense poder accedir a les mateixes. Per a aquestes entitats gestores d’àrees empresarials, el problema no ha estat tant en la convocatòria per part de l’administració autonòmica, sinó per una mala praxi desenvolupada en determinats Ajuntaments. Est és el cas, per exemple, de Paiporta, Manises i Montcada.

Segons van relatar a FEPEVAL, “a Paiporta no es va arribar a presentar cap projecte, per la qual cosa era impossible que ens ho adjudicaren”. Des de l’entitat empresarial lamenten que “vam tenir diverses reunions i fins i tot ens van indicar que s’havien presentat els projectes però després ens han dit que no ha sigut així i ni tan sols se’ns ha informat dels motius”. D’altra banda, en el cas de Manises, no s’han obtingut subvencions per a cap dels polígons empresarials del municipi: Aeroport, La Cova i El Barranquet. Des de el empresariat maniser lamenten que “vam fer moltíssimes proposta però se’ns deia que no cumplim amb determinats barems per falta d’implantació empresarial”. És sorprenent ja que “per a l’Ajuntament estem per sota del 10% d’implantació quan només en el polígon del Aeroport som més de 160 empreses”, van indicar. Des de l’entitat gestora van afirmar sentir “impotència” i van considerar que “no s’ha sigut prou ambiciós des de l’Ajuntament”.

Des de FEPEVAL s’estima que per antiguitat i implantació, s’han perdut subvencions que podien haver aconseguit la xifra de tres milions d’euros entre els tres polígons de Manises, quantitat que haguera sigut subvencionada al 70% pel IVACE. “No hi ha dubte que, per a l’Ajuntament, aquests polígons són l’últim barri del municipi de Manises”, consideren des de l’entitat. Per a la Federació, “resulta incomprensible que es faça un estudi de la càtedra Divalterra sobre el polígon El Aeroport, presentat per l’ex president de la Diputació, Jorge Rodríguez, com a full de ruta per a sol·licitar inversions i després en la pràctica no s’ha obtingut cap subvenció”. Des de FEPEVAL, “ens agradaria saber quant ha costat al contrinuent el estudi que ha tingut un resultat ta paupèrrim”.

Per al gerent de Fepeval, Diego Romá, “Manises i Paiporta són dos exemples al que es poden afegir altres com és el cas de Montcada, que ha rebut escasses ajudes per a dues dels seus polígons empresarials i gens pel tercer”. Segons el parer de Romá, els gestors de les àrees empresarials, hem desenvolupat un important treball, moltes vegades no solament de reivindicació, sinó també proactiu, realitzant reunions empresarials per a posar en comú els projectes que són més necessaris i així acordar els que s’havien de presentar. En molts casos “aquest treball ha quedat en gens per la deixadesa de certs Ajuntaments que no han estat a l’altura, ni política ni tècnicament, i no han vetlat per l’interès del seu teixit empresarial, que és el dels seus ciutadans, ja que som el principal generador d’ocupació”. Des de FEPEVAL “reclamem responsabilitats per part dels responsables polítics i tècnics d’aquests municipis davant un despropòsit històric com ha sigut aquest i que dificulta la modernització de les seues àrees empresarials”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad