Asimanises dóna el primer pas per a constituir-se en Entitat de Gestió i Modernització

Asimanises dóna el primer pas per a constituir-se en Entitat de Gestió i Modernització

Compartir

L’Associació per a la Innovació Empresarial de Manises, ASIMANISES, va donar ahir el primer pas per a la seua constitució com a Entitat de Gestió i Modernització, EGM, d’acord amb la nova Llei de Gestió, Modernització i Promoció de les Arees Industrials de la Comunitat Valenciana.

Aquesta figura, clau de la nova Llei, suposa una evolució de les Entitats de Conservació i de les associacions clàssiques d’empresaris,dotant-los d’eines per a una adequada gestió i millora de les Àrees Empresarials. Suposarà establir una estreta col·laboració públic-privada entre les empreses dels parcs industrials i l’ajuntament de Manises per a facilitar l’adequada conservació i manteniment d’aquests espais, juntament amb el desenvolupament de nous serveis de valor afegit que potencien la seua competitivitat.

Durant la reunió empresarial, ASIMANISES va constatar el malestar de les empreses maniseres per “l’abandó que ha patit aquesta zona empresarial per part de les administracions públiques, deixadesa que ens ha causat un perjudici històric, però alhora ha reafirmat la nostra voluntat de constituir-nos en EGM per a treballar de forma decidida i mirant al futurper la millora de la competitivitat i modernització del nostre polígon”.

Des de l’entitat no obliden que “a pesar que la mediàtica presentació de les ajudes del IVACE per a inversions en àrees industrials tinguera lloc precisament en l’ajuntament de Manises, ha causat profund malestar que aquest municipi no haja obtingut ni un sol cèntim per a invertir en la millora de les seues àrees 3 industrials, la qual cosa posa encara més de manifest la deixadesa i la incapacitat de gestió amb que s’ha abordat aquesta oportunitat que teníem els empresaris”.

 

Els empresaris afigen que “resulta encara més xocant que la Càtedra Divalterra realitzara precisament fa un any un estudi sobre el polígon Aeroport de Manises, presentat públicament pel llavors president de la Diputació de València Jorge Rodríguez, i pel ex alt càrrec de DIVALTERRA Miguel Ángel Ferri”. A la vista dels fets, “aquest estudi no ha resultat útil a l’hora de sol·licitar les ajudes del IVACE per a millorar aquest parc empresarial, ni tampoc ha suposat el més mínim rèdit tècnic o econòmic fins al moment per a aquesta àrea industrial tan evidentment necessitada de millores”.

Per la seua banda, FEPEVAL es qüestiona la utilitat d’aquesta tipus d’estudis pagats amb diners públics. Així mateix, es recalca que “Manises ha perdut una altra vegada més el tren, deixant passar una substancial subvenció per a millorar els seus parcs empresarials, a diferències d’altres àrees industrials properes que sí les van a aprofitar, pero açí ningú asumeix responsabilitats”

Ara, conforme a la nova Llei, es trasllada a l’Ajuntament la tramitació de l’expedient per a seguir avançant cap a la creació d’aquesta figura. Els plans d’emergència, serveis de seguretat i vigilància, acords comercials, formació, gestió de residus, escoletes, energies alternatives, assessories, imatge corporativa o la creació d’un vertader ens de representació de caràcter territorial davant altres entitats i administracions són serveis dels quals manquen més del 90% dels polígons, entre els que es troba Manises, i que podrien començar a desenvolupar-se amb la nova Llei i la creació de les EGM gràcies a la voluntat dels empresaris.

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad