Fepeval reclama “màxima implicació als Ajuntaments per al desenvolupament d’Entitats de Gestió i Modernització”

Fepeval reclama “màxima implicació als Ajuntaments per al desenvolupament d’Entitats de Gestió i Modernització”

Compartir

El president de FEPEVAL, Santiago Salvador, ha demanat avui als Ajuntaments “màxima implicació per a recolzar el desenvolupament d’Entitats de Gestió i Modernització d’Àrees Empresarials (EGM) per part d’aquelles entitats que així ho aproven per majoria dels seus membres”. Aquesta petició s’ha produït en el transcurs de la Junta Directiva de FEPEVAL desenvolupada en Beniparrell, en la qual ha fet d’amfitrió l’Associació d’Empresaris d’aquesta localitat, AEMBE, per la qual cosa l’alcalde del municipi, Salvador Masarrica ha donat la benvinguda.

La creació de les EGM és la pedra angular sobre la qual s’assenta la nova Llei d’Àrees Industrials, aprovada per les Corts Valencianes responent precisament a una reivindicació de FEPEVAL. Santiago Salvador ha recordat que determinades entitats ja han començat la conversió en EGM, cas de Valéncia Parc Tecnológic o ASIMANISES, mentre que unes altres com Asivalco, en Font del Gerro, ho abordaran pròximament. També hi ha interès per part de AEPI, Parc Sagunt, AECA, AEMON o EMPAL. L’engegada d’una Entitat de Gestió i Modernització, com permet la nova Llei, suposa noves oportunitats de col·laboració públic-privada per a la millora de la competitivitat de les empreses i els serveis que es poden oferir als empresaris, així com incrementar la possibilitat d’accedir a finançament públic per al desenvolupament de projectes de modernització de les àrees empresarials. Per açò, “encara que la proposta ha de venir des de les pròpies entitats, l’agilitat dels Ajuntaments i sobretot la seua implicació, va a ser decisiva per a finalitzar amb èxit el procés”, va insistir Salvador.

El president també va aprofitar per a ressaltar “el moment de maduresa en el qual es troba FEPEVAL, que ha passat en uns anys de 7 a 38 membres i ha aconseguit aprovar una Llei històrica en favor de les Àrees Empresarials”. Aquest fet suposa que s’entre en una nova etapa de l’entitat en la qual “redoblarem esforços per a seguir creixent de cara a poder fer front als nous reptes que tenim per davant”. En aquest sentit, la Junta Directiva va debatre diverses propostes de modificació d’estatuts per a *agilar la gestió i presa de decisions de l’entitat.


PREOCUPACIÓ PELS AJUSTATS TERMINIS EN LES AJUDES DEL IVACE

La labor dels Ajuntaments és un factor que ja ha resultat decisiu en la tramitació de les ajudes del IVACE, tal com s’ha recordat avui en la Junta Directiva. En aquest sentit, el gerent de l’entitat, Diego *Romá, ha recordat que “hi ha municipis que van fer molt bon treball, per part d’associacions empresarials i Ajuntaments, mentre en uns altres hem detectat una deixadesa total de l’administració municipal; el resultat és que uns han aconseguit inversions milionàries, mentre en uns altres es troben amb que no ha arribat ni un euro”. No obstant açò, i malgrat que l’aprovació d’aquestes ajudes històriques va ser celebrada per FEPEVAL, en el si de l’entitat existeix certa preocupació pel compliment dels projectes, a causa de l’ajustat dels terminis. Encara que es va presentar al febrer, l’ordre no es va aprovar fins a juliol i va arribar als Ajuntaments en el mes d’agost, per la qual cosa a Fepeval li consta que alguns Consistoris estan tenint seriosos problemes per a complir els estrictes terminis. “Seria molt decebedor que tots aquests projectes o alguns d’ells no s’executaren per qüestions burocràtiques alienes a les àrees empresarials, per la qual cosa caldria flexibilitzar els terminis per a evitar que açò succeïsca”, adverteixen des de Fepeval.

Per a la conclusió de la Junta Directiva, s’ha comptat amb la presència de la Secretària Autonòmica de Model Econòmic, María José Mira. El president de *Fepeval, Santiago Salvador, ha reconegut el paper clau jugat per Mira per a la creació de la Llei d’Àrees Industrials. Mira ha indicat que “tot empresari sap de la necessitat de millorar la situació dels seus polígons, des de la conservació a la implantació de banda ampla. Hem donat un gran pas amb aquesta llei, però hem de seguir treballant junts per a fer molt més”. A la secretària autonòmica s’ha compromès, a instàncies dels empresaris, a recolzar a les associacions amb menys mitjans a afrontar el trànsit a Entitats de Gestió i Modernització.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad