Fepeval planteja al Conseller Climent la situació de les ajudes del IVACE i la necessitat de potenciar la creació d’Entitats de Gestió i Modernització

Fepeval planteja al Conseller Climent la situació de les ajudes del IVACE i la necessitat de potenciar la creació d’Entitats de Gestió i Modernització

Compartir

El president de Fepeval, Santiago Salvador, i el gerent de l’entitat, Diego Romá, es van reunir ahir amb el conseller d’Economia, Rafael Climent, i la directora general del IVACE, Julia Company, per a tractar diversos temes que preocupen al sector de les àrees empresarials.

Des de FEPEVAL es va transmetre al conseller la preocupació, compartida entre els federats i gran nombre d’alcaldes de tot l’espectre polític, que les ajudes del IVACE de 2018, que suposen 47,2 milions d’euros d’inversió compromesa per a millorar serveis i modernitzar les àrees empresarials no puguen executar-se en un alt percentatge. Açò és a causa dels estrictes terminis i a la lentitud dels mecanismes de contractació per a complir amb la normativa per part de les corporacions locals. Si bé el conseller va comprendre i va compartir aquesta preocupació, es va transmetre als representants de FEPEVAL la impossibilitat de prorrogar els terminis per qüestions legals i per a no crear un greuge comparatiu amb els perceptors d’ajudes l’any anterior. El conseller va emplaçar als Ajuntaments a executar les obres de la manera més àgil possible perquè durant 2018 i 2019 es desenvolupen, almenys, més de la meitat de les inversions compromeses.

D’altra banda, des de FEPEVAL també es va transmetre al màxim responsable de la conselleria d’Economia la importància de desenvolupar la Llei 14/2018 de Gestió, Modernització i Promoció de les àrees industrials aprovada fa uns mesos. “Des de FEPEVAL estem completament segurs que el desenvolupament d’Entitats de Gestió i Modernització previst en aquesta llei suposarà un nou paradigma en la gestió d’àrees industrials”, van indicar els representants de l’entitat, però van advertir que “perquè siga un èxit és necessari desenvolupar-la, dotar-la econòmicament i explicar detalladament tant als representants de les àrees empresarials com molt especialment als tècnics municipals la importància i beneficis que van a aportar”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad