El president Ximo Puig mostra el seu suport a Fepeval per al desenvolupament de la Llei d’Àrees Industrials i de les Entitats de Gestió i Modernització

El president Ximo Puig mostra el seu suport a Fepeval per al desenvolupament de la Llei d’Àrees Industrials i de les Entitats de Gestió i Modernització

Compartir

Fuente: FEPEVAL

El president de Fepeval, Santiago Salvador, acompanyat del gerent de l’entitat, Diego Romá, i de la secretària, Ana Pardo, ha mantingut hui una reunió amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. La reunió ha sigut històrica per a l’entitat, perquè es tracta del primer president de la Generalitat que rep de manera oficial a membres de Fepeval en els 20 anys d’història de l’entitat.

La reunió ha servit perquè Salvador transmetera al president, en persona, algunes de les qüestions de major interés per a les àrees industrials de la Comunitat Valenciana. En primer lloc, des de Fepeval, s’ha remarcat la fita aconseguida amb l’aprovació de la Llei 14/2018, Llei de Gestió, Modernització i promoció d’Àrees Industrials per part de les Corts Valencianes, legislació pionera a nivell del conjunt de l’Estat Espanyol. No obstant això, des de la Federació s’ha remarcat la necessitat d’avançar en el desenvolupament d’aquesta Llei clau per a la modernització i competitivitat de les àrees industrials i per a això s’ha demanat que s’impulse i facilite des de la Generalitat Valenciana la creació de la figura d’Entitats de Gestió i Modernització (EGM) en les àrees industrials. Per a això es reclama tant una major implicació dels Ajuntaments com l’aprovació d’ajudes i incentius econòmics i administratius dirigits a les EGM, Empreses i Ajuntaments. En aquest sentit, des de Fepeval s’està treballant en el desenvolupament d’un Congrés que reunirà responsables de l’administració, especialment dels Ajuntaments i de les àrees industrials, amb l’objectiu de divulgar i conscienciar sobre la necessitat del desenvolupament de la pròpia Llei i de la creació de EGM, proposta que ha sigut molt ben rebuda pel president, Ximo Puig.

A més, durant el encontre s’ha parlat de la necessitat de reforçar la seguretat industrial mitjançant la creació d’una Plataforma de Seguretat i Emergències en àrees industrials en col·laboració amb la Direcció General d’Emergències. Per a això s’ha oferit novament la possibilitat d’aprofitar la implantació de Fepeval per a desenvolupar un treball conjunt entre l’administració autonòmica i la pròpia Federació.

El president de Fepeval, Santiago Salvador, ha volgut agrair a Ximo Puig l’atenció rebuda i el clima d’enteniment mutu i col·laboració en el qual ha transcorregut la reunió. “Per a nosaltres és una satisfacció saber que comptem amb el suport de l’administració autonòmica al més alt nivell, i en general dels diferents grups polítics que ens representen en les Corts Valencianes, per al desenvolupament dels reptes que les àrees industrials tenim per davant”, va remarcar Salvador.