Fepeval demana a les administracions un major esforç per a incorporar Plans de Seguretat Integral en totes les àrees empresarials

Fepeval demana a les administracions un major esforç per a incorporar Plans de Seguretat Integral en totes les àrees empresarials

Compartir

Després d’un nou incendi en el polígon La Cova de Manises, que va precisar d’una complexa i destacada actuació d’efectius del Cos de Bombers per a procedir a la seua extinció, des de Fepeval es posa l’accent una vegada més en la necessitat de desenvolupar Plans de Seguretat Integral que permeten valorar les amenaces existents en les diferents àrees industrials, així com els protocols d’actuació i mesures que permeten reduir el risc.

El gerent de Fepeval, Diego Romá, recorda que “enguany portem dos incendis en La Cova de Manises, però l’absència de Plans de Seguretat Integral no és un problema aïllat d’aquesta àrea empresarial, sinó una cosa generalitzada en la nostra comunitat”. Romá indica que “som conscients que les administracions comencen a prendre’s de debò aquest problema però hem de reclamar un major esforç per part de tots, ja que parlem d’una qüestió de vital importància”. Romá recorda que “fa dos anys va tindre lloc un incendi en una empresa amb components químics en Font del Gerro i ens consta que a Paterna s’estan desenvolupant ja aquests plans de seguretat industrial. És una bona pràctica que s’ha de destacar i esperem que es generalitze en totes les àrees empresarials pensant en la seguretat dels treballadors i dels bombers i agents de Cossos i Forces de l’Estat que es juguen la vida en els treballs d’extinció”.

El responsable de Seguretat de Fepeval, Toni Molina considera que “els Plans de Seguretat Integral tenen una funció preventiva segons la qual identifiquem els punts vulnerables, mitjançant auditories i enquestes, traslladant tota la informació al responsable de seguretat de l’empresa perquè prenga mesures correctives, a més d’oferir-li formació contínua sobre com actuar”. D’altra banda, de la informació que s’obtinga a través dels Plans de Seguretat Integral, es treballa en el desenvolupament d’una plataforma de base de dades per a emergències coordinada amb el 112 perquè els efectius que treballen en una emergència sàpien perfectament els riscos que corren i puguen prendre les millors decisions”.

Els Plans de Seguretat Integral, protocols que Fepeval ve reivindicant des de fa anys, suposen un estudi i valoració de totes les amenaces i riscos que poden existir tenint en compte la singularitat específica de cada àrea empresarial. No solament es tracta de plans per a actuar davant contingències com a incendis, sinó que es desenvolupen en funció de l’anàlisi prèvia que es faça de la zona i pot abastar amenaces com a inundabilitat, robatoris, seguretat viària o vandalisme entre altres. Una vegada estudiats cadascun d’aquests riscos associats al context específic de la zona industrial, es desenvolupen els pertinents plans d’acció estratègics per a cadascuna d’aquestes amenaces.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad