Les àrees empresarials es consoliden en l’agenda electoral dels partits polítics

Les àrees empresarials es consoliden en l’agenda electoral dels partits polítics

Compartir

El president de FEPEVAL i gerents d’àrees empresarials com a Font del Gerro, Parc Tecnològic, L’Andana, Polígon Empresarial La Reva o Polígon del Mediterrani han mantingut en les últimes setmanes trobades amb representants de Ciutadans, Partit Popular, PSOE, Compromis i Podem.

Des de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL, s’han mantingut reunions amb representants dels partits que es presenten a les eleccions, tant a nivell autonòmic com nacional i fins i tot local. L’objectiu és fer constar les seues reivindicacions i necessitats. Cal destacar que la promesa electoral de Ximo Puig fa 4 anys, va desembocar en l’aprovació de la LLEI 14/2018, de 5 de juny, de la Generalitat, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana.

En paral·lel, gerents d’entitats que formen part de FEPEVAL com Asivalco Font del Gerro, València Parc Tecnològic, L’Andana, Associació d’Empresaris de la Reva o AUPIM han aprofitat aquestes trobades per a traslladar els seus problemes particulars, la major part d’ells relacionats amb qüestions de mobilitat.

Toni Cantó, candidat a la presidència de la Generalitat i Vicente Ten, candidat al Congrés dels Diputats per Ciutadans, van acudir ahir a l’Associació d’Empresaris Font del Pitxer ASIVALCO, acompanyats pels edils municipals Jorge Ibáñez i Jorge Ochando. Aquest matí ha fet el propi la candidata al Congrés pel PP, Belén Hoyo, al costat de Juan Carlos Caballero i Ànima Alfonso, candidats a les Corts Valencianes pel PP, acompanyats per la presidenta local, María *Villajos. Per part seua, el president de *FEPEVAL, Santiago Salvador, i el gerent, Diego Romá, van ser convidats a la presentació del programa electoral del PSPV, acte en el qual van tindre l’oportunitat de conversar amb Blanca Marín, actual Secretària Autonòmica d’Economia Sostenible. També en clau de programa electoral es va mantindre una trobada amb Teresa García Muñoz, diputada autonòmica de Compromis i amb Ferran Martínez, número 3 en la candidatura a les Corts per Podemos i responsable d’Economia. Finalment, des de Fepeval van estar presents en un acte del PSPV a Torrent, amb presència del Ministre de Foment José Luis Ábalos, el delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, la diputada, Ana Botella, així com els polítics locals Jesús Ros i Andrés Campos.

En totes les trobades, des de FEPEVAL, s’ha posat l’accent en la necessitat d’impulsar la Llei d’Àrees Industrials aprovada el passat 2018. “Tenim el cotxe, però no la gasolina” ha recalcat novament el president de FEPEVAL, Santiago Salvador. Per a aquesta entitat, urgeix avançar en el desenvolupament de la Llei i especialment afavorir la creació d’Entitats de Gestió i Modernització, pedra angular de la llei i eina clau per a afavorir la col·laboració públic privada en honor de millorar el manteniment i modernització de les àrees empresarials. La necessitat de desenvolupar la banda ampla, plans de seguretat industrial i de gestió i coordinació d’emergències, millora de pluvials o fins i tot neteja i manteniment o l’abús dels oligopolis són algunes de les qüestions que van en contra de la competitivitat de les empreses assentades en els polígons, tal com va expressar el gerent de *FEPEVAL, Diego Romá, perquè “no hi ha cultura de manteniment d’àrees empresarials”.

REIVINDICACIONS PER ÀREES EMPRESARIALS
Des de Font del Gerro es va posar l’accent en la necessitat de complir el compromís de dotar d’un accés a Fase II des de la V-30, així com de la necessària ampliació de la CV-365 perquè no es convertisca en un embut al qual es traslladarien els embotellaments que es produeixen en la N-220. La necessitat de millorar la freqüència de pas dels metres de Línia 2 d’FGV és una altra de les reivindicacions, al costat de la necessitat de *reestudiar l’actual projecte d’ampliació del *by *pass. En clau local es continua lamentant el retard en l’execució del segon túnel de Font del Pitxer.

Des de Parc Tecnològic, el seu gerent, Manuela Pedraza, va posar de manifest els problemes de mobilitat del parc i la necessitat de desenvolupar actuacions que milloren els accessos, tant pel pont principal per Pista d’Ademús, com pel qual s’accedeix des de la zona comercial de *Heron *City i a través del pont de la A-7. Els beneficis per als treballadors d’estendre la línia de tramvia que actualment acaba en Mas del *Rosari així com la importància de dotar al parc d’accessos mitjançant carril bici, són una altra de les demandes apuntades.

Des de l’Associació d’Empresaris de la Reva, ASOCREVA, Carlos Peinado, va posar de manifest la necessitat de fomentar el transport públic. Va recalcar la necessitat de millorar la freqüència dels autobusos de línia i va denunciar la situació del tren de rodalia, Línia C3, que, per estar antiquada, ja que ni tan sols està electrificada, és causa de continus problemes i avaries. Per a Carlos Peinado, “urgeix posar en marxa un vertader sistema de transport públic que done resposta a les necessitats de la nostra àrea empresarial”.

Des de L’Andana, Asun Roselló, va lamentar que per part de la Generalitat Valenciana es va posar en marxa una línia d’ajudes que podrien haver servit per a finalitzar obres d’urbanització sense acabar en aquest polígon. No obstant això, a aquestes ajudes no va poder acollir-se L’Andana perquè només podien sol·licitar-les els Ajuntaments que han sigut agents urbanitzadors i en aquest cas va ser SUMPA, una empresa pública 100% municipal i actualment en liquidació. Per això Roselló va reclamar que quan es publiquen aquest tipus d’ajudes, l’Ajuntament les puga sol·licitar, encara que s’haja realitzat l’actuació des d’una empresa pública. També va aprofitar per a posar de manifest la necessitat de desenvolupar actuacions de millora en determinats trams de via pública, com és el pont sobre l’A-7, que és competència de la Diputació Provincial.

Finalment, Ana Pardo, de AUPIM, va assenyalar també la necessitat de potenciar el transport públic especialment per autobús en el Polígon del Mediterrani, permetent una millor comunicació amb l’àrea metropolitana de València. Marró va recordar que es tracta de 600 empreses els treballadors de les quals es traslladen quasi al 100% en vehicle privat a causa de la insuficiència de mitjans públics.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad