El Pla de Seguretat Integral del Parc Tecnològic incideix en el desenvolupament d’actuacions de millora d’accessos i de la seguretat viària

El Pla de Seguretat Integral del Parc Tecnològic incideix en el desenvolupament d’actuacions de millora d’accessos i de la seguretat viària

Compartir

El document valora totes les possibles amenaces i considera “molt reduït” el risc dins de l’àrea empresarial, però estableix mesures preventives i correctores per a la millora global de la seguretat.

L’entitat de conservació del Parc Tecnològic va presentar el 3 de juliol el seu Pla de Seguretat Integral davant mig centenar d’empresaris i representants de Policia Local, Policia Nacional, Bombers i Ajuntament de Paterna, inclosa la Tinent Alcalde de Seguretat, Nuria Campos.

Tal com ho va presentar el president de l’entitat, Antonio Alagarda, es tracta de “una eina molt important perquè ens ofereix un diagnòstic de la seguretat de la nostra àrea empresarial des d’un punt de vista global, així com les mesures correctores a introduir per a reforçar-la”.

El document, finançat per l’Ajuntament de Paterna i elaborat per l’empresa especialitzada *Segurinter, considera que el risc d’incendi és molt reduït, pel fet que la pròpia tipologia de les empreses situades no requereix de l’ús de productes perillosos i pel fet d’estar dotat d’una xarxa d’hidrants equilibrada i amb pressió adeqüeu. Per això, les amenaces es consideren de “*aprobabilidad molt reduïda o evitables”, encara que es detalla la necessitat d’introduir millores en seguretat viària o la solució de problemes puntuals d’inundacions.

Algunes de les fortaleses del Parc Tecnològic són l’existència de seguretat privada i la gestió professionalitzada a través de l’Entitat de Conservació, que manté una estreta relació amb altres administracions públiques així com amb les Forces i Cossos de Seguretat. També es destaca l’alt nivell empresarial del Parc Tecnològic, que es tradueix en major conscienciació amb la seguretat i implantació de protocols. La proximitat a un hospital en el mateix municipis i proximitat dels parcs de Bombers de Paterna i L’Eliana, es consideren altres fortaleses.

Pel que respecta a les febleses del parc, es posa de manifest la insuficiència d’accessos i eixides que augmentaria la dificultat d’una hipotètica evacuació en cas d’emergència. L’estacionament insuficient, la necessitat de reordenar el trànsit, la insuficient senyalització, la presència de centres educatius i proximitat d’una zona residencial podrien suposar problemes afegits davant una emergència.

Finalment, entre les oportunitats per a la millora de l’àrea empresarial, s’assenyala la idoneïtat de posar en marxa una plataforma de seguretat que permeta posar en contacte als responsables en aquesta matèria de cadascuna de les empreses. També apunta el desenvolupament d’un *GIS, com a eina de gestió de l’àrea industrial, amb especial focus en l’apartat de seguretat, que permeta oferir informació puntualitzada de cada empresa, com a accessos, material emmagatzemat i nivell de risc, que serà d’utilitat per a Bombers, Policia, Ajuntament, empresa i Entitat a l’hora de planificar qualsevol actuació d’una manera ràpida eficaç i coordinat. El projecte d’instal·lació de càmeres de vigilància que està treballant l’Ajuntament de Paterna i la possible ampliació de la A-7 es considera també una oportunitat per a la millora de la seguretat i accessos respectivament.

L’estimació dels béns del parc, conclou que els 156 edificis alberguen uns 5 milions d’euros de continent estimats de mitjana, sent per tant de 780 milions d’euros la valoració immobiliària. Pel que respecta a la catalogació i valoració de les instal·lacions i recintes comuns, situats en l’àrea industrial exposats a possibles amenaces, la xifra ascendiria a 300 milions d’euros. També es comptabilitzen béns per valor de 200 milions d’euros situats en l’àrea industrial, que no són propietat de les seues empreses, però que es troben temporalment al Parc Tecnològic.

Des de l’Entitat de Conservació del Parc Tecnològic es considera que és molt important la participació de les empreses, especialment per a la creació de la plataforma de comunicació per a la coordinació de la seguretat. Aquesta eina a implantar serà un canal permanent de comunicació entre Entitat de Conservació, Empresaris, Bombers i Forces i Cossos de Seguretat per a la millora de la informació i poder oferir la resposta més ràpida i eficaç possible davant una situació d’emergència.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad