L’Andana millorarà la seua resposta davant emergències a través del seu Pla de Seguretat Integral

L’Andana millorarà la seua resposta davant emergències a través del seu Pla de Seguretat Integral

Compartir

L’Associació Empresarial L’*Andana va presentar el 10 de juliol el Pla de Seguretat Integral de l’àrea empresarial, document que identifica les amenaces per a la seguretat del polígon, així com les millores i inversions a desenvolupar per a reduir riscos i establir protocols que milloren la capacitat de resposta en situacions d’emergència.

La presentació del document, desenvolupat per l’empresa *Segurinter i finançat per l’Ajuntament de Paterna, ha comptat amb la presència d’una trentena de persones entre empresaris, representants de Bombers, Policia Nacional i Policia Local, així com la regidora de Seguretat, Nuria Campos.

L’enquesta realitzada als empresaris permet assenyalar que la possibilitat d’incendis o robatoris són les amenaces que més preocupen, encara que en general avaluen L’*Andana com una àrea empresarial de risc baix.

Com a fortaleses de L’*Andana, s’assenyala l’existència de Seguretat Privada, la presència d’una associació empresarial activa i reivindicativa, l’existència de plans d’emergència en les empreses de major risc, així com els bons accessos i ubicació, que permeten una ràpida evacuació i faciliten l’arribada de Policia o Bombers. Entre les oportunitats, es destaca la creació d’una plataforma de seguretat per a la millora de la coordinació d’emergències, el projecte municipal per a la instal·lació de càmeres de seguretat, la possibilitat que l’Associació d’Empresaris es transforme en Entitat de Gestió i Modernització i les bones relacions que aquesta entitat manté amb Ajuntament, Policia Nacional o Policia Local.

Respecte a qüestions a millorar en el polígon L’Andana, cal destacar que gran part d’aquestes corresponen a projectes que ja estan aprovats i alguns d’ells han d’estar en execució en els pròxims mesos. Un exemple seria la falta d’hidrants, ja que són insuficients, especialment en l’Avinguda de la Indústria, que és la seua artèria principal, però la seua instal·lació està aprovada a través de les ajudes de l’IVACE. D’igual manera, l’absència d’una xarxa separativa de clavegueram augmenta el risc d’inundacions, sent aquest un projecte ja aprovat per l’Ajuntament i que ha d’executar-se en els pròxims mesos. La falta de voreres, en alguns trams de carrer, o la necessitat de millorar la il·luminació són altres aspectes a millorar en els que es treballa des de l’Associació Empresarial L’*Andana.

Entre l’empresariat present en la reunió, ha causat molt d’interés l’eina de gestió de l’àrea industrial, un programari que es pretén implantar i que permetrà obtindre informació detallada, i actualitzada permanentment, de totes les empreses, serveis i infraestructures de seguretat existents en L’*Andana. Aquest sistema serà molt important a l’hora de coordinar les actuacions a desenvolupar en cas d’una emergència.

La presidenta de l’Associació Empresarial L’Andana, Carmen Pi, i la gerent, Asun Roselló, van posar l’accent en la necessitat que la totalitat de l’empreses de L’Andana continuen col·laborant amb el Pla de Seguretat, que és un document “obert, dinàmic i en constant actualització”. Cada empresa ha d’aportar informació al mateix i nomenar un responsable de seguretat, que serà la persona de contacte per a rebre instruccions i coordinar qualsevol acció necessària davant una emergència.

En els pròxims mesos està previst el va desenvolupar d’un simulacre d’emergència, que permetrà mesurar la resposta davant una de les possibles amenaces que es donen en el polígon. A més, tindran lloc reunions de coordinació i formació en matèria de seguretat.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad