Polígons d’Alacant es reuneixen per a debatre el futur de les àrees empresarials de la província

Polígons d’Alacant es reuneixen per a debatre el futur de les àrees empresarials de la província

Compartir

El passat dia 30 d’octubre va tindre lloc, en les instal·lacions de l’Entitat de Conservació de les Talaies, una primera reunió de treball entre diferents representants d’àrees industrials de la província d’Alacant que va tindre com a eix principal el desenvolupament i la planificació de les àrees industrials del futur.

A la reunió organitzada per la delegació alacantina de FEPEVAL, van acudir Juan Gran en representació de AEPI Sant Vicent, Juan Luis Escoda de EUC Pla de la Vallonga, Viró Mejía de Mercalicante, Raquel Rosique de EUC Parc Empresarial Elx, Luis Rodríguez de Fempa-Aguamarga, José García del P.I. Pla de l’Espartar, Vicente Seguí de EUC Las Atalayas, Santiago Folgueral de OGI Crevillent, Tonia Salinas del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Héctor López del Parc Científic de la Universitat d’Alacant i Juan Manuel Chamizo de UCIE UA.

Prenent com a punt de partida la situació actual de disparitat en la idiosincràsia i organització de les àrees industrials de la província, es va concloure que és de vital importància donar més protagonisme a les seues entitats de gestió i que aquestes, al seu torn, realitzen un canvi conceptual en la seua dinàmica operativa passant moltes d’elles de passar de tasques de conservació a labors de modernització i estratègia per a influir en decisions i generar processos que ajuden a la capacitat competitiva de les seues empreses.

Les entitats gestores han de fer un pas avant i reforçar la seua proactividad i dinàmica, incrementant el seu protagonisme en el bon esdevenir de l’àrea sota la seua influència i també, i no menys important, convertir-se en el nexe d’unió amb altres àrees.

Aqueix protagonisme que ja ve contemplat en la recent LLEI 14/2018, de 5 de juny, de la Generalitat, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, ha de conduir a crear un paradigma sinèrgic per a obtindre el benefici de la col·laboració i l’economia d’escala amb altres àrees industrials abandonant un enfocament competitiu en sentit negatiu.

En definitiva, crear unió, una conurbació entre les diferents àrees industrials per a crear a la Comunitat Valenciana un eix sud entre totes les àrees empresarials i industrials a fi de tindre majors avantatges competitius i més representativitat a tots els nivells.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad