Tecno-compromís busca el suport d’empreses i treballadors per a projectes solidaris de Farmamundi, Fuvane i Oxfam Intermon

Tecno-compromís busca el suport d’empreses i treballadors per a projectes solidaris de Farmamundi, Fuvane i Oxfam Intermon

Compartir

Becar teràpies de neurorehabilitació per a xiquets, proveir d’aigua a més d’un centenar de famílies a Yemen, així com proveir de kits sanitaris i medicines per a xiquetes i dones refugiades a Kenya són els reptes que uneixen a la EGM Parc Tecnològic Paterna, Farmamundi, Fuvane, Oxfam Intermon i Caixa Popular.

L’Entitat de Gestió i Modernització Parc Tecnològic Paterna, al costat de Farmamundi, Fuvane, Oxfam Intermon i Caixa Popular han presentat el projecte Tecno-compromís, una iniciativa solidària que, amb el suport de la Conselleria de Participació, Transparerència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, pretén teixir una aliança entre empreses i treballadors per a tirar avant tres projectes solidaris d’entitats assentades al Parc Tecnològic.

L’objectiu és aconseguir 10.000 euros per projecte per a donar suport als reptes que han plantejat aquestes entitats. Incrementar el nombre de beques per a atendre xiquets amb paràlisi cerebral des de les seues instal·lacions a Paterna és l’objectiu de la Fundació Valenciana per a la Neurorehabilitació, FUVANE. Millorar l’atenció sanitària de 3.200 dones i xiquetes refugiades, víctimes de violència i abusos sexuals en els assentaments informals de Eastleigh South, Nairobi, és el propòsit de Farmamundi. Proveir d’aigua potable a més d’un centenar de famílies a través de camions cisterna en llocs remots de Yemen, país devastat per un conflicte bèl·lic que dura més de 50 anys, és l’objectiu que planteja Oxfam Intermon. Per a dur-ho a terme, aquestes entitats busquen aconseguir la complicitat i el suport de les empreses i treballadors del Parc Tecnològic, així com de qualsevol persona o entitat que vulga sumar-se a la iniciativa. Per a això s’ha habilitat en la web de l’entitat, www.ptvalencia.es, una secció en la qual es descriu cada projecte i des de la qual es poden fer aportacions solidàries, com a empresa o com a particular.

La presentació desenvolupada aquest matí ha comptat amb la presència de membres de totes les entitats involucrades, a més de representants polítics de l’administració local i autonòmica. Antonio Alagarda, president de la EGM Parc Tecnològic Paterna ha destacat la “emoció per ser part d’un projecte que ens uneix a empreses i treballadors per a aconseguir arribar a persones que necessiten aquesta ajuda”. Paco Alós, en representació de *Caixa Popular, amfitrions de l’esdeveniment, ha destacat el “orgull que suposa per a l’entitat poder aportar a projectes solidaris que sorgeixen per iniciativa de la societat valenciana”. La Secretària Autonòmica de Cooperaciò i Qualitat Democràtica, Belén Cardona, ha posat l’accent en la iniciativa que “exemplifica l’article 17 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible: Enfortir els mitjans d’execució i reavivar l’aliança mundial per al desenvolupament sostenible”. Juan Antonio *Sagredo, alcalde de Paterna, ha felicitat el Parc Tecnològic per ser una entitat “capaç d’anar una mica més enllà, a través d’un projecte solidari que permet teixir aliances entre persones, empreses i entitats socials”.

Per part seua, Eduardo Alcalde, president de FUVANE, ha recordat que l’objectiu de la seua entitat és “facilitar que tots els xiquets amb paràlisi cerebral puguen rebre tractament, especialment aquells que ho tenen més complicat”. Yolanda *Ansón, en representació de Farmamundi, ha exposat la crítica situació que viuen milers de dones i xiquetes en els assentaments de refugiats de Kenya i ha agraït la “porta solidària que s’obri per als nostres projectes mitjançant la cooperació de diferents entitats”. Finalment, Francisco Juan, com a representant d’Oxfam Intermon, ha assenyalat la necessitat d’accés a l’aigua per a milions de persones a Iemen, que viuen en situació de fam, sent l’aigua un element indispensable per a reduir la mortalitat, i ha destacat la “aliança entre persones, empreses i administracions que suposa Tecno-compromís”.

L’acte ha comptat també amb la participació de Roberto Ballester de *Felidarity, Consultoria en ètica, RSE, màrqueting i sostenibilitat, que ha recordat la importància d’aquests projectes en el moment actual perquè tristament per motiu del Covid-19, “el nombre de persones que viuen en la pobresa extrema haurà augmentat en 150 milions per a 2021”, segons previsions del Banc Mundial i ha recordat que “els grans reptes només es poden dur a terme generant aliances.” Finalment el conferenciant, còmic i empresari, Sergio Ayala, ha sigut l’encarregat d’enviar un missatge que, en clau d’humor, recull el “dret i capacitat dels homes mitjans a complir les seues metes i objectius, basant-se per a això en la diferenciació, la valentia i la resiliència”.

La gerent de la EGM Parc Tecnològic Paterna, Manuela Pedraza, ha recordat que “Tecno-compromís és un projecte sorgit en una època molt complexa, però que pretén ser durador en el temps, renovant per a això els seus objectius a mesura que s’aconseguisca complir-los”. Per a l’arrancada del projecte ja s’ha comptat, a més d’amb una trentena de persones que han acudit a l’acte, respectant escrupolosament les mesures sanitàries que exigeix el Covid-19, amb el suport d’altres persones com la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, el president de *RS Acció València, Jaime Fons, la presidenta de la Coordinadora Valenciana de ONGD, Lourdes Tafaner, el president de Fepeval, Santiago Salvador, i l’actriu Marta Chiner, el còmic Raúl Antón o l’actor Emmanuel Esparza, entre altres, que van enviar missatges de suport al projecte Tecno-Compromís.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad