Fepeval recolza a AEMBE en les seues peticions per a retornar la normalitat a les empreses dels polígons de Beniparrell afectats per les pluges

Fepeval recolza a AEMBE en les seues peticions per a retornar la normalitat a les empreses dels polígons de Beniparrell afectats per les pluges

Compartir

La Federació de Polígons Empresarial de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL, considera que han de prendre’s mesures urgents per a ajudar a restablir la normalitat en els polígons Empresarials Vereda Nord i Sud de Beniparrell, afectats pel desbordament del barranc que separa tots dos, així com les necessàries actuacions per a evitar que es repetisquen situacions com aquestes.

Tal com han informat des de l’Associació Empresarial de Beniparrel, AEMBE, han passat ja dues setmanes des de la catastròfica situació provocada durant l’episodi de pluges torrencials i la resposta no ha sigut l’adequada a causa de la burocràcia i lentitud d’actuació. Les perdudes per a les empreses han sigut més que quantioses, després de veure’s multitud de naus inundades i carrers amb metre i mig d’aigua i fang. Ha sigut una catàstrofe de la qual encara no s’han recuperat més del 60% de les empreses, que no han représ l’activitat amb normalitat.

Davant aquesta situació, només l’Ajuntament de Beniparrell ha afrontat el problema com es deuria, destinant per a això el 100% de la seua brigada, llogant grues, bombes hidràuliques i camions, amb una inversió superior als 100.000 euros. “Des de AEMBE volem reconéixer l’actuació del nostre Ajuntament i tota la corporació municipal, amb el seu alcalde Voro Masaroca al capdavant, que des del primer moment es van posar a la feina, però també hem de lamentar la lentitud o falta de resposta d’altres administracions”, indica Carmen Sorio, gerent de l’associació empresarial.

Cal assenyalar que s’està a l’espera de resposta a la sol·licitud de declaració de zona catastròfica, que es considera imprescindible per a revertir la situació. S’agraeix la presència del conseller Rafael Climent, que va visitar en persona el parc empresarial damnificat, alhora que s’espera una línia d’ajudes específica, tant per a reactivar a les empreses, com perquè l’Ajuntament reconstruïsca i millore les infraestructures danyades. També cal agrair la labor desenvolupada pel Cos de Bombers, així com el suport rebut des d’entitats com el Fòrum Empresarial Horta Sud.

D’altra banda, i amb l’objectiu que no tornen a repetir-se situacions similars, s’ha encarregat un estudi tècnic que evalue el creixement del cabdal d’aigua en el barranc, així com les possibles mesures a desenvolupar per a posar-li remei. A més, s’ha demanat una reunió a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, amb la finalitat que siguen coneixedors del problema causat i posen mitjans per a evitar que es repetisca.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad