Fepeval assessora a Ajuntaments de la Comunitat sobre la creació i desenvolupament d’Entitats de Gestió i Modernització d’àrees industrials

Fepeval assessora a Ajuntaments de la Comunitat sobre la creació i desenvolupament d’Entitats de Gestió i Modernització d’àrees industrials

Compartir

Fuente: FEPEVAL

La Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL, amb el suport del Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial, IVACE, continua treballant en l’impuls de la Llei 14/2018, de 5 de juny, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana.

Des de Fepeval, s’està contactant amb Ajuntaments de la Comunitat Valenciana de les tres províncies, com La Vall d’Uixó, Benicarló, Vila-real, Sagunt, Pobla de Vallbona, Utiel, Algemesí, Alcoi, Elda-Petrer, Aspe, Xixona, entre altres, amb la finalitat de donar a conéixer els avantatges que per als municipis industrials suposa desenvolupar els instruments que conté aquesta Llei. L’objectiu és potenciar les àrees industrials, ajudant a professionalitzar la seua gestió, afavorint l’arribada de noves inversions per a la millora de l’àrea empresarial i la implantació de serveis de valor afegit, a través d’una estreta col·laboració públic-privada.

Per a Fepeval és clau que els Ajuntaments de municipis industrials coneguen i tinguen interés per desenvolupar les eines de la citada Llei d’Àrees Industrials i molt particularment la nova figura jurídica de les d’Entitats de Gestió i Modernització.  Les EGM han de suposar un revulsiu per a les tradicionals àrees empresarials a través de la col·laboració públic-privada, afavorint una millora en la gestió dels polígons, implicant l’empresariat i facilitant al mateix temps la comunicació amb les Administracions Públiques.

Amb la finalitat d’ajudar a donar a conéixer aquesta figura jurídica, des de FEPEVAL s’ofereix a organitzar, al costat d’aquests Ajuntaments, la celebració de reunions informatives amb les empreses dels polígons, que donades les actuals circumstàncies sanitàries se celebrarien en format online o semipresencial.

A més de les EGM, des de FEPEVAL s’explica als Ajuntaments les diferents labors d’assessorament que l’entitat pot dur a terme per a donar suport a la modernització de les àrees empresarials. En particular, es posa sobre la taula el coneixement i experiència que té *Fepeval per a facilitar la implantació de plans de seguretat i emergència, plans de mobilitat, estudis socioeconòmics, eines de gestió, entre altres serveis i instruments per a entaular una col·laboració amb els Ajuntaments en àrees d’interés mutu.