Fepeval, en col·laboració amb IVACE, mesura l’impacte del Covid en les àrees industrials

Fepeval, en col·laboració amb IVACE, mesura l’impacte del Covid en les àrees industrials

Compartir

És la segona enquesta que es desenvolupa durant la pandèmia per a valorar el grau d’afecció a les empreses, així com el grau de coneixement de les Entitats de Gestió i Modernització i les Comunitats Energètiques Locals.

La Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL, en col·laboració amb l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial, IVACE, ha iniciat la realització d’un segon estudi per a conéixer el grau d’afecció del Covid a les empreses i àrees industrials de la Comunitat Valenciana.

L’anterior enquesta, elaborada en plena expansió de la primera ona de la pandèmia i que va comptar amb la participació de 797 empreses de la Comunitat, la majoria pimes i microempreses, va mostrar un alt grau d’afectació, amb reducció de la  facturació entorn del 50% i la reducció de *plantillashasta en un 15%.

En aquest nou context, després de huit mesos de pandèmia, s’ha pres la decisió de  realitzar un segon qüestionari sobre l’evolució de l’impacte empresarial que està causant el COVID-19, i així disposar d’un seguiment de l’evolució respecte als resultats anteriors.

En un primer bloc, l’enquesta pretén conéixer com la pandèmia ha afectat aspectes clau de l’empresa, com ara la rendibilitat, liquiditat, inversions, productivitat, endeutament o morositat, així com la variació de la facturació i l’impacte que pot haver tingut sobre la plantilla. També es pregunta a l’empresari sobre les mesures que pensa adoptar en els pròxims mesos, si ha sol·licitat algun tipus d’ajuda pública, com ha sigut el resultat d’aquesta gestió i quin tipus de mesures considera haurien d’implantar-se des de les administracions públiques.

Un segon bloc de l’enquesta es dedica a estimar el grau de coneixement i promocionar els avantatges de formar part de les noves Entitats de Gestió i Modernització creades arran de la Llei 14/2018, de 5 de juny, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana.

Finalment, s’ha inclòs en l’enquesta un tercer bloc destinat a conéixer el grau de coneixement dels empresaris en relació a les Comunitats Energètiques Locals (CEL), nou concepte de cooperativisme energètic, amb la finalitat de promoure la seua implantació en les àrees empresarials.

L’enquesta s’ha enviat a desenes de milers d’empreses mitjançant el canal de comunicació que manté FEPEVAL a través de les més de 40 associacions empresarials que conformen l’entitat de llarg a llarg de la Comunitat Valenciana. Podrà respondre’s fins al pròxim 29 de novembre i totes les dades són tractats amb estricta confidencialitat. Atés que l’enquesta és anònima no es compromet a les empreses ni als seus treballadors.

En paraules del president de *FEPEVAL, Santiago Salvador, “hem considerat imprescindible dur a terme aquesta nova acció que servisca d’altaveu a les empreses de la Comunitat Valenciana, entenem que és el moment que els empresaris opinen, d’escoltar-los, que se senta la seua veu sobre quin és l’impacte que estan patint, saber quines mesures estàn adoptant per a sobreviure, conéixer les dificultats que estaàn trobant i la seua opinió sobre les possibles mesures que les administracions públiques puguen adoptar”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad